12.03.2019.

20:23

Foto:

Sport

(VIDEO) FBI UHAPSIO TROFEJNOG TRENERA SRPSKOG POREKLA! Afera sa decom potresa SAD! Umešane i SLAVNE HOLIVUDSKE GLUMICE!

Agenti su uhapsili Jovana Vavića, koji je bio u Vaikikiju na Havajima sa ženskim vaterpolo timom Univerziteta Južne Kalifonije i pripremao se za predstojeću utakmicu protiv Havajskog univerziteta koja je trebalo da se odigra u subotu.

Hapšenje se dogodilo oko 7 časova, po lokalnom vremenu, a Vavić bi trebalo da se pojavi pred istražnim sudom popodne.

Informer

Detalji iz istrage još uvek nisu poznati. Međutim, zna se da je slučaj povezan sa masovnom šemom u kojoj su bogati roditelji podmićivali trenere koledž timova i insajdere kako bi pomogli da njihova deca budu u sportskim timovima prestižnih škola kao što su Džordžtaun, Stenford, Univerzitet Južne Kalifonije i Kalifornijski univerzitet Anđeles.

Holivudske glumice Lori Lohlin i Feliciti Hafman bile su među onima koji su plaćali mito kako bi pomogli da njihova djeca budu u elitnim školama.

Nadležni organi tvrde da su treneri u raznim sportovima - uključujući vaterpolo, fudbal i tenis - prihvatili mito da bi učenike stavili na spiskove regrutovanih sportista, bez obzira na njihove sposobnosti ili iskustvo.

Mito je navodno uplaćivano preko konsultantske kuće za prijem na univerzitete u Njuportu, u Kaliforniji. Istražni organi tvrde da je osnivač identifikovao i regrutovao trenere koji su bili spremni da prihvate mito.

Roditelji su potrošili od 200.000 do 6.5 miliona dolara da bi garantovali prijem svoje dece, saopštili su zvaničnici.

Advokat Endru Leling nazvao je slučaj najvećom prevarom za prijem na fakultete koja je ikada procesuirana od strane američkog ministarstva pravde.

Tagovi: