Autor: Informer.rs

31.03.2019.

20:46

Foto:

Sport

(VIDEO) PONOVO TAMO GDE PRIPADA! Hamilton stigao do prve pobede u sezoni, pa se obratio nesrećnom kolegi!

Nakon pobede u Bahreinu, Hamilton je imao reči hvale za mladog kolegu Leklera koji je zbog mehaničkih kvarova ostao bez podijuma.

- Danas smo imali zaista težak posao, a Ferariji su bili neverovatni. Ovo je poražavajuća trka za Šarla. Imali smo mnogo sreće. Dao sam sve od sebe. Pred Leklerom su mnoge pobede u budućnosti . rekao je Hamilton posle trke.

(FOTO) HAMILTON KRALJ DRAME U BAHREINU, baksuzni Ferari!

Hamilton je u Bahreinu ostvario 74. pobedu u karijeri. On je u 49. krugu obišao Leklera, koji je imao problema sa motorom, a do tada je sigurno čuvao prvo mesto i njegova pobeda bila je izvesna. 

Leklera je u završnici pretekao i Valteri Botas iz Mercedesa.

- Ekipa je danas imala sreće, zajedno smo uspeli. Isplaćuje se naporan rad u fabrici. Imao sam tešku trku, napravio sam nekoliko grešaka. Nikada ne dajem prostora za obilaženje, dobar sam bio u prvom krugu, morao sam da zatvorim prolaz u prvoj krivini - naveo je Botas.

KRENULO JE! Botas najbolji u Australiji, favorit u kanalu!


Lekler je zadržao treće mesto zahvaljujući bezbednosnom vozilu, koje je dva kruga pre kraja izašlo na stazu, pošto su se pokvarili bolidi Renoa.

- Sve ovo je deo motosporta, nažalost, danas nije bio naš dan, ali siguran sam da je ekipa obavila sjajan posao. Imali smo i sreću u nesreći, kod izlaska 'sejfti kara'. Teško je ovo prihvatiti, ali vratiću se jači. Nisam bio dobar na startu, ali sam posle toga bio jak na stazi i šteta je što sam završio tek na trećem mestu, ali to je deo trkanja. Čestitam Luisu i Valteriju, vratićemo se jači -rekao je Lekler.

Tagovi: