Autor: Informer.rs

21.05.2019.

15:44

Foto:

Sport

(VIDEO) MINISTAR SPORTA I OMLADINE VANJA UDOVIČIĆ DODELIO 1003 STIPENDIJE!

Vanja Udovičić dodelio je danas u Кombank dvorani ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta odbrane i Кriminalističko-policijske akademije u Beogradu.

Od 2014. godine Fond za mlade talente Republike Srbije, "Dositeja"  dodelio je 3.514 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, a koje imaju sedište u Beogradu.

Informer

Uz čestitke mladim studentima i sportistima, ministar je istakao da su stipendije jedan od najvažnijih pokazatelja staranja države o mladima.

- Ponosni smo što ulažemo u naše mlade, našu najsvetliju sadašnjost i budućnost! U današnjem svetu znanje je moć, i zato putem stipendija koje smo danas dodelili nastojimo da omogućimo što većem broju mladih da stiču raznovrsna znanja kako bi bili još konkurentniji na tržištu rada, kao i da se dodatno stručno usavršavaju i razvijaju kao ličnosti koje će postati noseći stub našeg društva. I ove godine smo povećali broj stipendija za studije u Republici Srbiji na sadašnjih 1.360 takvim odlukama želimo da pokažemo da država brine o mladim talentima i uspešnim sportistima i time pravilno i pravovremeno ulaže u svoju budućnost- izjavio je ministar Udovič i dodao:

- Broj stipendista mladima koji studiraju u Republici Srbiji sa 1.000 povećan je na 1.360, stipendija sa  25.000 na 30.000 dinara. Po Кonkursu za stipendiranje najboljih studenata za školsku 2018/19. godinu, Fond je dodelio 588 stipendija studentima sa visokoškolskih ustanova sa sedištem u Beogradu. 

Tagovi: