Autor: Informer.rs

13.09.2019.

10:11

Foto:

Sport

UŽASNE VESTI - ŠUMAHERU NEMA SPASA! Nepoznate detalje otkrio hrvatski neurohirurg!

Navodno je to rezultat lečenja matičnim ćelijama bolnicu "Žorž Pompidu" u Parizu

Nemac je 2013. doživeo stravičnu nesreću na skijanju na Alpama.  Ima teške povrede glave  a neko vrijeme bio je u indukovanoj komi. Prema navodima francuskih medija, Šumajevo stanje je sada bolje. Prema šturim informacijama Šumaher još uvek ne može da stoji ili hoda, a ne može ni da komunicira, ali njegovo stanje se poboljšava.

Međutim, prodica slavnog vozača vešto skriva informacije o njegovom stanju. Ipak, tu i tamo su curile informacije pa tako i ona da je ugledni hrvatski neurohirurg Darko Čudi kontaktiran kako bi pomogao Šumaheru.

Čudi je poznat kao neurohirurg koji "budi ljude iz kome" jer je u poslednjih nekoliko godina u medicini izgradio ime mikročipovima koje je ugrađivao u mozak pacijenata koji su bili bez svesti. Nagađalo se tih godina da je doktora Čudija kontaktirala Šumijeva porodica, a on je potvrdio navode.

Na pitanje, ima li Šumaheru spasa, Čudi odgovara.

- Recimo samo da su šanse za oporavak nakon šest godina vegetativnog stanja minimalne. Trebalo je nešto uraditi u prvih godinu dana nakon nesreće, a ovako... Teško - kaže poznati neurohirurg.

Šumaherov boravak u Parizu izaziva veliku pažnju javnosti, pa na njega u svakom trenutku motri desetak pripadnika obezbeđenja. Prijavljen je pod lažnim imenom i leči se kod profesora Filipa Menašea (69), kardio hirurga, koji je specijalizovao lečenje matičnim ćelijama i 2014. godine postao prvi hirurg u svetu koji je presadio tuđe matične ćelije u srce pacijenta.

Bonus video

Tagovi: