21.09.2019.

09:12

Foto:

Sport

SAD KREĆE ONO PRAVO! Srpski odbojkaši nastavljaju pohod ka medalji!

Reprezentacija naše zemlje boriće se u subotu protiv Češke za plasman u četvrtfinale šampionata Evrope (17.30, RTS 1 i Arena sport 1).

Izabranici Slobodana Kovača su takmičenje u grupnoj fazi završili sa svih pet pobeda, a primač Lazar Ćirović poručuje da će "orlovi" protiv Češke nastaviti pobednički niz.

Najviše ambicije

Posle dosadašnjih partija normalno je da nas sad svi vide kao favorite za titulu
Aleksandar Okolić


- Sada počinje nokaut faza, nema više popravnog, nema prava na kiks. Samo pobednik nastavlja takmičenje. Poštujemo Čehe, ali uz maksimalno ozbiljan pristup utakmici siguran sam i da ćemo slaviti maksimalnim rezultatom. Želimo da nastavimo sa pobedama iz prve faze - kaže Ćirović.

Kladionice uz "orlove"

Srpski odbojkaši na tekućem turniru brane bronzanu medalju osvojenu pre dve godine na šampionatu održanom u Poljskoj. S klupe ih, međutim, više ne vodi Nikola Grbić, koji je podneo ostavku posle neuspeha u kvalifikacijama za OI.

KOVAČ ZADOVOLJAN, ALI SPUŠTA LOPTU: Odličan rezultat, ali ništa ne znači!

SKROMNI MVP! Tijana Bošković: Da nije bilo ovih devojaka...



Ćirović veruje da preporođeni "orlovi", sa novim selektorom Slobodanom Kovačom, mogu da odu i dalje nego 2017. i da osvoje EP.

Podraščanin: Bićemo još bolji


Srednji bloker našeg tima Marko Podraščanin kaže da je zadovoljan igrom "orlova".
- Imamo kvalitetan tim i to smo mogli da vidimo u dosadašnjim mečevima. Naravno, imamo još neke stvari koje moramo da ispravimo za eliminacione mečeve. Očekujem da u nastavku takmičenja budemo još bolji - kaže Podraščanin.

- Siguran sam da možemo da pobedimo svakog na ovom prvenstvu. Grupnu fazu smo odigrali veoma dobro i sada smo puni samopouzdanja. Ne želimo da se zaustavimo već da idemo do kraja, do zlatne medalje - poručuje Ćirović.

Svetske kladionice nemaju dilemu da će Srbija nadigrati Češku i kvota na pobedu naših momaka je 1,04, dok je na "knedličke" čak 10. Srednji bloker Aleksandar Okolić kaže da je to realan odnos snaga.

- Jači smo od Češke u svakom trenutku, ali posle svih pobeda u prvoj fazi turnira normalno je da nas sad svi vide kao jedne od favorita za titulu. Potrudićemo se da ta očekivanja i opravdamo na terenu - ističe Okolić.

Informer

 


I dalje u Antverpenu

Srpski odbojkaši su grupnu fazu odigrali u Antverpenu u Belgiji, a prvenstvo Evrope održava se još u Francuskoj, Sloveniji i Holandiji. Okolić kaže da je dobro što srpski tim nije menjao grad pred osminu finala.

- Sad smo se već navikli na dvoranu u Antverpenu i prija nam što smo ostali u istom gradu. To je pozitivna okolnost pred meč osmine finala, ali za dalje ćemo videti, jer ćemo sigurno morati da se selimo ako pobedimo - zaključuje Okolić.

Bonus video

Tagovi: