27.09.2019.

08:11

Foto:

Sport

(21.00, RTS 1, ARENA 1) "ORLOVI" IGRAJU POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA! Pašće Francuzi u Parizu!

 


Srušićemo Francuze usred Pariza i plasirati se u finale Evropskog prvenstva, poručuju srpski odbojkaši Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević! "Orlovi" će se danas (21.00, RTS 1 i Arena sport1) sastati sa "trikolorima" u "Akor hotels areni" u polufinalu kontinentalnog šampionata.

Izazov

Ukoliko želimo da savladamo Francuze, moramo da odigramo najbolju partiju na prvenstvu
Aleksandar Atanasijević


Izabranici Slobodana Kovača su zasad neporaženi na EP, a Podraščanin veruje da će tako ostati i posle duela sa domaćim timom.

- Sve što smo dosad zamislili to smo i ostvarili, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Stigli smo do polufinala, očekuje nas duel sa domaćinom. Svesni smo da neće biti lako, ali nadamo se uspehu. Uradićemo sve da srušimo Francuze na njihovom terenu - objašnjava Podraščanin.

Domaćin favorit

I pored dobrih partija u prvom delu prvenstva, svetske kladionice ne veruju u uspeh "orlova" u ovom meču. Kvota na trijumf Srbije je 3,00, dok su Francuzi u mnogo boljem položaju sa kvotom 1,30. Međutim, Podraščanin veruje u naš tim.

Informer

Lisinac: Nadamo se zlatu
 

Srednji bloker Srbije Srećko Lisinac veruje da će se naš tim boriti za najsjajnije odličje u Parizu.
- Francuzi imaju veoma kvalitetan tim i sa njima nemamo prava na greške. Spremni smo za ovaj meč i znamo šta možemo da očekujemo. Neće biti lako, ali nadamo se trijumfu i borbi za zlato - kaže Lisinac.

- Možda su oni blagi favoriti jer se igra na njihovom terenu, ali to je sve. Ne bih se ja mnogo obazirao na te stvari. Ako budemo igrali dobro kao dosad, neće biti nikakvih problema - poručuje Podraščanin.

Srbija je na prošlom Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojila bronzanu medalju. Korektor naše reprezentacije Aleksandar Atanasijević veruje da "orlovi", sa novim selektorom Slobodanom Kovačom, mogu da naprave korak više u odnosu na 2017. godinu.

- Ukoliko želimo da savladamo Francuze, moramo da odigramo najbolju partiju na prvenstvu. Moramo da budemo najjači kad je to najpotrebnije. Veoma smo blizu šampionskog pehara i nadam se da ćemo ovog puta uspeti da pokorimo Evropu - ističe Atanasijević.

Tagovi: