Autor: Informer.rs

05.10.2019.

20:34

Foto:

Sport

SINANČEVIĆ IZGOREO U ŽELJI! Srpski atletičar ostao bez medalje u bacanju kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi!

Novi šampion sveta je Amerikanac Džo Kovač koji je u poslednjoj seriji bacio hitac od 22,91 metar! Novozelanđanin Tomas Volš je od prve do poslednje serije imao zlato u rukama jer je bacio kuglu 22,90 metara, ali je na kraju završio sa bronzom.

Srebro je pripalo Rajanu Krauzeru koji je u šestoj seriji bacio kuglu takođe 22,90 metara, pa su tri medalje odlučene u razmaku od jednog centimetra!

Da podsetimo, u kvalifikacijama pre dva dana, nakon fantastične prve serije u kojoj je bacio 20,48 metara, Sinančević je ostavio sve u šoku u drugoj seriji kada je kugla letela čak 77 centimetara dalje nego ikada pre u njegovoj karijeri a izmeren je - 21,51 metar!

Ovo je samo 26 centimetara kraće od rekorda Srbije koji drži Dragan Perić još od 1998. godine kada je u Baru (Crna Gora) bacio 21,77 metara .

Ovim hicem Sinančević je pretekao svog starijeg kolegu i uzora Asmira Kolašinca na drugom mestu večne liste srpskih kuglaša. Kolašinac je to mesto do sada držao sa svojim ličnim rekordom od 21,58 metara, koji je bacio u Beogradu 2015. godine.

Povrh svega, Sinančević je izborio olimpijsku normu, pa će imati vremena da sledeće godine za bolji rezultat nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bonus video:

Tagovi: