Autor: Informer.rs

03.12.2019.

14:04

Foto:

Sport

HRABRE SRPKINJE PALE POSLE DRAME! Rukometašice se žestoko borile, ali su Norvežanke bile jače!

Najefikasnija kod Srbije bila je Kristina Liščević sa šest golova, pet je postigla Dragana Cvijić, dok su po četiri imale Stoiljković i Nikolić. U pobedničkom sastavu briljirale su Oftedal i Arntzen sa po sedam golova.

Srpkinje su odlično odigrale prvi deo meča, dobro su se nosile sa favorizovanim protivnicama. Ali, Norvežanke su uzvratila u drugom delu, uspele su da slome otpor naših igračica. Posle 47 minuta igre pobegle su na +4, povele 23:19, naše igračice su prišle na dva gola, ali nisu uspele da preokrenu rezultat.

Srbija je povela golom Stoiljkovićeve, ali su Norvežanke napravile seriju od 3:0 i preokrenule na 3:1. Međutm, uzvratile su naše devojke, izjednalile rezultat na 4:4. Postom se igralo gol za gol pa je Nikčević donela našem timu prednost od 8:6. Međutum, nisu se dale Norvežanke,vratile su se, pa se u nastavku igralo gol za gol. Naše devojke su u jednom momentu imale i dva gola prednosti, ali su posle prvog dela ipak gubile 13:12.

I u nastavku su se Srpkinje dobro držale do 40. minuta kada je sudija sasekao Srpkinje nekim čudnim odlukama. Norvežanke su to iskoristile i pobegle na dva gola prednosti, potom su povele 24:20. Na pet minuta pre kraja meča Liščevićeva je istopila minusa na dva gola, pa je sjajna Katarina Tomašević sačuvala naš gol. 

Ali, ponovo je sudija briljirao, Srbija je finiš odigrala sa dve igračice manje i bio je nemoguć povratak i preokret.

Srpkinje u četvrtak igraju sa Holandijom u 10 časova. 

NORVEŠKA - SRBIJA 28:25 (13:12)

 

NORVEŠKA: Arntzen 7, Loke 2, Skogrand 2, Vade 1, Oftedal 7, Aune 4, S.M. Solberg, Bratset 1, Pedersen, Fauske, Hogdal, Jakobsen, Bakerud, Herem 4, S.Š. Solberg, Tomac.

SRBIJA:Risović, Tomašević, Radosavljević, Trifunović, Števin1, Lavko 3, Nikolić 4, Janjušević, Kojić, Pop Lazić, Radojević 2, Obradović, Jovović, Stoiljković 4, Liščević 6, Cvijić 5.

Bonus video

 

Tagovi: