09.12.2019.

22:30

Foto:

Sport

AMERIKANCI NI NE IDU NA DOPING TEST! Oglasio se čuveni srpski odbojkaš o velikom skandalu ruskih sportista!

Zabrana je izrečena na četiri godine i ta odluka je upućena Olimpijskom i Paraolimpijskom komitetu Rusije.

STOP I ZA PUTINA! HAOS ĆE TEK USLEDITI! Ni predsednik Rusije ne može na Olimpijske igre!

- VADA je agencija koja nije u okviru ni u sastavu Međunarodnog olimpijskog komiteta. To je agencija koja vrši uslužno određene testove. Ako bismo posmatrali konkretno njih, oni ne bi trebalo da imaju nikakvu odluku niti važnost u domenu donošenja odluka, već samo analize. Doduše, s obzirom na to kako su do sada vodili procese, odnosno, na koji način su do sada radili testove i sprovodili sve, veoma je simptomatično i veoma pod sumnjom celokupno njihovo delovanje - objašnjava član odbojkaške Kuće slavnih za "Sputnjik".

On navodi da je i pred OI u Riju VADA postupila po političkom pritisku i da je usledila suspenzija ruskih sportista, te da se drugačije postupa sa sportistima iz SAD.

- Pouzdano se zna da veliki broj američkih sportista ne ide na doping kontrolu zato što za njih Stejt department garantuje da su čisti. Princip dvojne studije, odnosno duplih aršina, mi u Srbiji smo davnih dana osetili na svojoj koži. Suština cele priče jeste da je, nažalost, Olimpijski pokret još davnih dana izgubio ono što je smisao pravog olimpizma, a da je postao instrukcija, odnosno mašina za instruisanje političkih malverzacija - ističe jedan od najboljih odbojkaša s ovih prostora svih vremena, dodajući da to njemu kao sportisti i bivšem olimpijcu najviše smeta.

Bonus video:

Tagovi: