Autor: Informer.rs

31.12.2019.

08:16

Foto:

Sport

TUGA - ŠUMAHER VIŠE NIJE ISTA OSOBA KAO PRE 6 GODINA! Reči doktora koje LEDE KRV U ŽILAMA!

Legenda Formule 1, povredio se pre šest godina. On je doživio nesreću na skijanju na Alpima u Francuskoj 29. decembra 2013, kada je pao, udario glavu o kamen i zadobio teške povrede mozga.

Od tada javnost veoma malo zna o stanju sedmostrukog šampiona Formule 1. Nakon dugog boravka u bolnici u komatoznom stanju, otpušten je na kućno lečenje u svoju vilu u Švajcarskoj, u kojoj živi u tajnosti.

S vremena na vreme pojavi se poneka štura informacija najbližih prijatelja o tome da se Šumi bori okružen pažnjom supruge Korine i dece, kao i brojnim medicinskim osobljem koje je angažovano posle nesreće.

- Moramo da budemo oprezni, jer je vrlo malo informacija o Šumaheru. Posle šest godina on sigurno nije osoba koju pamtimo - rekao je italijanski doktor Nikola Aćari.

Šumaher je bio na tretmanu matičnim ćelijama, a pomenuti doktor ističe da on uglavnom utiče na održavanje vitalnih organa.

- Njegovo stanje olakšava nega koju ima i pažnja koju dobija. Njegovo stanje zahteva stalnu pažnju. Sve to je posledica traume koju je doživeo. On ima ljude koji komuniciraju sa njim i tim fiziotarapeuta zbog atrofije mišića, poremećaj tetiva, osteoporoze, pa čak i organske promene. To je vrlo delikatna situacija, koja kod ljudi koji to ne mogu finansijski da isprate, ima nepovratne posledice, rezultira ranim krajem - rekao je doktor.

Tagovi: