Autor: Informer.rs

12.01.2020.

12:32

Foto:

Sport

NIJE BITNA BOJA DRESA - VAŽNO JE DA JE GRB TU! Crnogorci PROVOCIRALI SRBE zelenim dresovima, a evo šta kaže heroj "Đetića" (VIDEO/FOTO)

Crnogorci su protiv Srbije izašli u zelenim dresovima, mada su ranije protiv Hrvata igrali u crnoj opremi.

Nakon 15 poraza i jednog remija u prethodnih 16 utakmica, Crna Gora je zabeležila prvu pobedu na evropskim prvenstvima u svojoj istoriji.

- Nama je svaki momenat važan, nije jedan bio ključan. Svi smo dali doprinos, to nas čini dobrim, odličnim... Ginemo za svaku loptu, kao prava braća, i ginemo za ovaj dres, što je najvažnije. Prvi put smo igrali u zelenim dresovima, posrećio nam se, ali nije bitna boja - bitno je da je grb tu. Pokazali smo kako se neko bori za svoju državu, mi smo primer za to. Uvek se trudimo da predstavimo Crnu Goru na pravi način - rekao je Radović.

Zeleni dresovi su podsećanje na Komitski pokret iz 1918. godine koji je na čelu s generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Crna Gora je ovim pobedom ostala u igri za drugu fazu, dok je Srbija eliminisana sa EURO 2020.

- Čestitke Srbiji, momci su se zaista sjajno borili. Pobedili smo, sada da se malo odmorimo i da se okrenemo Bjelorusiji - zaključio je Radović.

Tagovi: