Autor: D.K.

17.01.2020.

22:22

Foto:

Sport

ŠOK NA EP! PORTUGALCI PREGAZILI ŠVEDSKU, Slovenija i Norveška blizu polufinala!

Portugal je tako ostao u igri za polufinale osvojivši prve bodove u drugom krugu. Švedska, jedan od domaćina šampionata, ovim porazom se verovatno oprostila od prolaska grupe. 

Portugalci su na poluvremenu vodili 15:12 i imali tri gola prednosti do 20:17. Tada su napravili seriju 4:0 i rešili pitanje pobednika. Sousa, Magalhes i Feraz predvodili su Portugalce s po šest pogodaka.

Slovenci su bili bolji od Islanda sa 30:27, dok su Norvežani nadigrali Mađare - 36:29. Kako su obe selekcije iz prve faze prenele po dva boda, ove pobede učinile su ih velikim favoritima za prolaz u polufinale.   

Zmajčeke je nosio Dean Bombač, koji je meč okončao sa devet golova i deset asistencija! Blagotinšek, Dolenec i Mačkovšek dodali su po četiri pogotka, dok je Ferlin upisao 15 odbrana. Slovence nije uzdrmala povreda kapitine Vida Kavtičnika, za koga je turnir završen. 

Norvežani su protiv Mađara posle prvih pola sata vodili 20:12 pa je već tada bio poznat pobednik meča. U drugom delu su samo rutinski održavali razliku.

Sagosen je bio najbolji u njihovim redovima, postigao je sedam golova. Mađarska se uglavnom oslanjala na Nađija i Ligetvarija. Njih dvojica po pet su tresli mrežu rivala.

Bonus video

Tagovi: