Autor: Informer.rs

24.01.2020.

20:43

Foto:

Sport

(VIDEO) EPSKI DUEL U STOKHOLMU! Hrvati u produžecima izborili finale Evropskog prvenstva, Musa tri sekunde pre kraja srušio snove Norvežana!

U meču kome su osim regularnih 60 minuta viđena čak četiri produžetka Hrvati su slavili golom Željka Muse tri sekunde pre kraja.

Oba tima su imala svoje šanse za pobedu, Norvežani deset sekundi pre kraja nisu iskoristili svoj napad. Sevnula je polukontra Hrvatske i gol Željka Muse, tri sekunde pre kraja. Bio je to njegov jedini šut na utakmici, jedini gol na utakmici! I postao je junak reprezentacije.

Hrvatska je bila bolji sastav u regularnom delu meča. Imala je 15:12 i kontru u kojoj je Karačić promašio jedan na jedan sa golmanom. Da je tada bilo „plus četiri“, ko zna kako bi se sve završilo. A, upravo ta odbrana neverovatnog Bergerunda, koji je do kraja skupio 14 odbrana, bila je zamajac Norveškoj da se momentalno vrati u igru i da rezultatski stigne rivala.

Imala je Norveška svoje velike šanse. Imala je pred kraj utakmice, u regularnom toku, dva sedmerca, koja je „skinuo“ rezervni golman Kauboja Ašanin i time se kandidovao za junaka iz senke. Sprečio je Skandinavce da odu na dva razlike pred kraj i sačuvao svoj tim.

Onda su Norvežani imali pobedu u rukama na kraju prva dva produžetka. I nisu iskoristili napad, usledila je akcija Hrvata i sedmerac pet sekundi pre kraja, koji je Duvnjak iskoristio za izjednačenje, za nastavak drame u Stokholmu (26:26). Gol za gol i u poslednjih pet minuta. Sagosen je promašio minut i po pre kraja, Duvnjak izgubio loptu, a onda i Johanesen nije bio precizan 10 sekundi pre kraja. Lopta je u polukontri došla do Muse i ostalo je, za Hrvatsku – istorija.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Sander Sagosen sa 10 golova, dok je na drugoj strani najbolji bio Domagoj Duvnjak sa osam.

Tagovi: