Autor: Informer.rs

11.04.2020.

18:35

Foto:

Sport

UDOVIČIĆ OPTIMISTA ALI: Teško će biti sportistima da se vrate, više ništa neće biti isto!

Kako je naveo, sport u prvih godinu dana ne može da bude ni nalik onome kako je izgledao pre pandemije.

(FOTO) NJEMU JE BAŠ LEPO SA NJOM! Fudbaler Dortmuna oženjen NAJLEPŠOM GLUMICOM NA SVETU!

- Na dnevnom nivou razmenjujem isksustva sa kolegama u svetu. Kod svih njih postoji ogromna bojazan i nepoznanica kako će sve izgledati. Mnogi sportovi su otkazali održavanje takmičenja, iako donose ogroman profit. Otkazan je Vimbldon prvi put od Drugog svetskog rata, takođe i Formula. Minimum je dva meseca trenažnog procesa kako bismo u što manjoj meri imali povrede. Nijedan sportista nije navikao na ovoliku izolaciju. U svim segmentima, globalno, ekonomski... Ništa neće biti isto- rekao je Udovićić.

Informer

On je zahvalio svim sportistima koji su pomagali u teškim trenucima u borbi protiv korona virusa i pokazali solidarnost, dok je za neke loše primere (Luka Jović, Aleksandar Prijović) istakao da svako preuzima odgovonost za svoje postupke. Kada je u pitanju rad ministarstva, Udovičić kaže da je fokus je na komunikaciji sa sportskim udruženjima i pojedincima.

- Želja nam je da što bolje odradimo tu transformaciju tokom ovog perioda. Sve nas je zahvatila ista sudbina. Moderan sport se sa ovime nikada nije susretao, sve je stalo, a kada nemate mogućnosti da trenirate svakog dana, onda dolazi do nus-pojava i povreda. Radimo sa sportistima i trenerima kako bi radili i u kućnim uslovima i gledamo da iz svega izađemo sa što manjim konsekvencama- zaključio je Udovičić.