Autor: Informer.rs

26.04.2020.

18:51

Foto:

Sport

(FOTO/VIDEO) OVO ĆE VAS SIGURNO ZANIMATI! Ovako bi SPORT MOGAO DA IZGLEDA posle korone!

U Nikaragvi nisu ni preduzete najrigoroznije mere ka, pa je bila moguća organizacija pomenutog događaja, ali uz posebne mere koje će možda biti standarne posle korone. 

- Ne plašimo se korona virusa, ovde nema karantina - kaže promoter takmičenja Rosendo Alvarez, bivši dvostruki svetski boks šampion.

- Tri smrtna slučaja koja su se desila došla su spolja, niko u zemlji nije zaražen. Nikaragva je siromašna zemlja i bokseri moraju da jedu. Ne mogu da budu zatvoreni u kućama.

Објава коју дели TVBOXEO (@tvboxeo) дана 25. Апр 2020. у 12:32 PDT

Iako situacija u zemlji nije alarmantna, strah je učinio svoje, pa je zabeležena mala poseta u hali u kojoj su navijači mogli da vide osam borbi. U Areni koja prima 8.000 ljudi bilo je tek desetina tog broja, raspoređeni tako da je razmak između svakog bio barem metar.

Svi učesnici u ovom događaju striktno su se pridržavali protokola, uključujući i glavne aktere boksere, koji su po ulasku u ring bili detaljno ispraskani dezinfekcionim sredstvom, pa tek onda ukrštali pesnice.

Svi akter su bili u obavezi da nose zaštitne maske kao i bokseri do ringa, po ulasku u halu navijačima je merena temperatura, i ruke su im bile poprskane antiabkterijskim sredstvima.

Bonus video