12.05.2020.

13:24

Foto:

Sport

VELIKO GRADIŠTE - VELIKO SRCE! Maratonci iz ovog grada trče za doktora Miodraga Lazića!

Ovi maratonci iz godine u godinu pakazuju svojim delima i rezultatima da su pravi sportisti, ali i veliki humanitaci.

Pored nedavne akcija za mladića iz sela Petka kod Kostolca obolelog o multiplekskleroze za koga su trčali polumaraton, saznavši preko društvenih mreža, četvorica mladih atletičara grada na Dunavu, istrčali su maraton u dužini od 51 kilometra, povodom obeležavanja 5.maja Svetskog dana borbe protiv plućne hipertenzije. 

- Trku nade ostani bez daha za plućnu hiertenziju , u duzini od 51 kilometra istrčali smo nas četvorica: Dušan Nikolić (27), Nikola Milovanović(29), Boris Bogojević (35 ) i ja - kaže Nenad Radević (42).

Informer

Iako je pandemija koronavirusa sputala gotovo sve aktivnosti zbog zabrane okupljanja, održavane su samo individualne vanredne trke u dužini od pet kilometara. 

Dileme nije bilo.

- Nije bilo nikakvih problema . Svi vozači su imali razumevanja uredno su nas zaobilazili i sirenama pozdravljali. Mi smo u punoj snazu ni virus  COVID19 nas nije sprečio u nameri da uredno treniramo .Sada je mnogo lakše , ukidanjem vanrednog stanja svi naši članovi se spemaju za predstojeće polumaratone i maratone. Mi imamo i naš lokalni polumaraton koji se svake godine tradicionalno održava u Velikom Gradištu gde nam dolaze i gosti.  Danas u 18 sati u organizaciji istrčaćemo polumaraton na deonici od 21 kilometara od Velikog Gradišta do sela Zatonja, u čast našeg velikog heroja medicine, dr Miodraga Lazića iz Niša - jasni su atletičar iz Velikog Gradišta.