Autor: Informer.rs

03.06.2020.

21:58

Foto:

Sport

ODLUKA PADA U NOVEMBRU! Da li će kazna Ruskim olimpijcima biti ukinuta?

Na spisku saslušanja objavljenih na svom sajtu, "CAS" je naveo da će se žalba "RUSADA" protiv sankcija koje je uvela Svetska antidoping agencija (VADA) održati od drugog do petog novembra ove godine.

NAJNOVIJA VEST! Vladan Lukić doživeo INFARKT!

Prošle godine "VADA" je zabranila Rusima da se takmiče pod zastavom svoje zemlje na velikim međunarodnim događajima, uključujući Olimpijske igre, četiri godine nakon što je utvrdila da im je Moskva pružila doktorirane laboratorijske podatke.

Sankcije takođe zabranjuju Rusiji da bude domaćin ili da licitira za velike sportske događaje tokom četvorogodišnjeg perioda. "RUSADA" je suspendovana 2015. godine nakon što je "VADA" pronašla dokaze o masovnom dopingu u ruskoj atletici.

Agencija je uslovno vraćena u septembru 2018. godine, ali je proglašena neskladnom krajem prošle godine nakon što je VADA utvrdio da joj je Moskva pružila doktorirane laboratorijske podatke.

"CAS" je saopštio da će se žalba održati iza zatvorenih vrata „zbog nepostojanja sporazuma između svih zainteresovanih strana“ uprkos tome što je "VADA" zahtevala da se saslušanje održi u javnosti.