Autor: Informer.rs

18.06.2020.

10:55

Foto:

Sport

VATERPOLO ZAVIJEN U CRNO! Čuveni reprezentativac Mađarske Tibor Benedek preminuo u 47. godini!

Benedek se u maju iznenada povukao sa mesta trenera mađarskog prvoligaša UVSE. Prvo su se pominjali privatni razlozi, ali je kasnije isplivalo da je u pitanju bolest.

Teška bolest ugasila je život jednog od najvećih vaterpolista u istoriji i jednog od najboljih mađarskih sportista svih vremena - Tibora Benedeka.

Informer

Benedek je imao blistavu vaterpolo karijeru, bio je jedan od najboljih mađarskih igrača svih vremena i član zlatne generacije mađarskog vaterpola. Tri puta zaredom osvojio je zlato na Olimpijskim igrama i jedno svetsko i evropsko zlato.

Olimpijske igre osvajao je 2000, 2004. i 2008. godine, a upravo taj tim Mađarske bio je najveći rival našem timu koji godinama zbog njih nije uspeo da osvoji zlato na Olimpijskim igrama.

Pet puta je osvajao Ligu šampiona i četiri puta je bio proglašen za najboljeg vaterpolistu Mađarske.

Benedek je i kao selektor bio uspešan, predvodio je Mađarsku od 2013. do 2016. godine i osvojio je jedno Svetsko prvenstvo. Benedek je rođen 12. jula 1972. godine, ali nažalost, nije dočekao svoj 48. rođendan. Mađarski vaterpolo savez oprostio se od Benedeka:

- Umro je jedan od najvećih igrača sveta, Tibor Benedek, trostruki olimpijski šampion, bivši kapiten reprezentacije Mađarske i svetski prvak. Borio se sa ozbiljnom bolešću i preminuo 18. juna 2020. godine. U julu bi napunio 48 godina - piše u oproštaju mađarskog saveza.

Bonus video