Autor: Informer.rs

21.06.2020.

20:45

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) SRBIJA TUGUJE ZA MLADOM SRPSKOM ŠAMPIONKOM! Pokorila je Evropu i nije joj bilo ravne! Bobana nas je prerano napustila!

Bobana Momčilović Veličković je rođena 25.januara 1990.godine u Boru. Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je članica kluba Bor 030.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Na gotovo svakom šampionatu Evrope borila se za medalju gađajući vazdušnim pištoljem. Od svog debija u seniorskoj konkurenciji 2010, u jedanaest učešča, čak osam puta plasirala se u finalni deo takmičenja, među osam najboljih. Osvojila je četiri medalje, jer sem sa tri zlata okitila se i jednom bronzom, u Đeru 2018.godine.

Informer

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. Pre četiri godine na OI u Riju osvojila je sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

U svom poslednjem nastupu za reprezentaciju Srbije, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem krajem februara i početkom marta u Vroclavu, najpre je ubedljivo osvojila titulu pojedinačnog šampiona Starog kontinenta, da bi kasnije i u ekipnoj konkurenciji doprinela uspehu našeg tima.