11.09.2020.

17:20

Foto:

Sport

ELZAN JE PONOS PAZARA I SRBIJE: Obaranjem 49 godina starog rekorda na 5.000 metara sa trona skinuo LEGENDARNOG DANETA KORICU

Ovaj rekord više od 49 godina držao je Dane Korica, a Bibić je deonicu od pet kilometara završio vremenom od 13:26,56 minuta, što je za 4,64 sekundi bolje od rezultata koji je Korica postavio 30. juna daleke 1976. godine u Helsinkiju.

- Presrećan sam i ponosan. Trener Rifat Zilkić i ja smo dugo jurili taj rekord. Radiću kao i do sada, biću uporan i nadam se da ću istrčati i olimpijsku normu, kazao je Bibić za Informer.

Informer

Čestitke stigle i od Amele Terzić

Bibić je imao problema da stigne do Češke jer zu članice EU zatvorile svoje granice za druge zemlje. Vraćen je sa granice, a zatim je uspeo da "prevari" zabranu. Pre toga, suočio se sa jakom upalom pluća, mesec dana nije trenirao, a dva meseca je proveo na selu gde se oporavljao.

- Dobio je poziv od Austrije da prisustvuje kampu, stigla je i dozvola za putovanje, a zatim smo iz Beča stigli do Ostrave. Očekujte još medalja od Bibića, rekao je njegov trener Rifat Zilkić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je Bibić ponos ovog grada ali i cele Srbije.

Informer

PONOS PAZARA I SRBIJE: Elzan sa gradonačelnikom Biševcem

-Stvorili smo odlične uslove za njihov rad, Novi Pazar je nedavno izgradio atletski stadion koji je najbolji na Balkanu. Nastavićemo da ulažemo u sport jer su sportisti naši najbolji ambasadori, rekao je Bisevac. 

Bibiću je na uspehu čestitao i dosadašnji vlasnik rekorda Dane Korica. 

UBEĐIVAO GA I MATERACI! Šta je novom fudbaleru Crvene zvezde rekao Siniša Mihajlović PROČITAJTE OVDE