Autor: Informer.rs

11.10.2020.

17:35

Foto:

Sport

HAMILTON SE IZJEDNAČIO SA ŠUMAHEROM! Jedna pobeda do novog rekorda!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton se pobedom na Velikoj nagradi Ajfela izjednačio sa rekordom Mihaela Šumahera po broju pobeda u istoriji Formule 1.

Informer

Sedma pobeda ove sezone i ukupno 91. u karijeri za izjednačenje sa Šumaherom. Rekord dug 14 godina može da padne vež za dve nedelje u Portugalu.

Na podijum su se popeli i Maks Ferstapen koji je u svom Red Bulu bio fantastičan i bio drugi, dok je treći bio Danijel Rikardo u Renou i to je bio njegov prvi podijum u francuskom timu.

Na ovoj trci je bio veliki broj odustajanja: posle Botasa ispali su Albon, Rasel, Okon i Lando Noris. Noris je bio među 5 najbržih vozača, ali je ostao bez snage i morao da povuče bolid uprkos velikom trudu.

Pored Hamiltonovog izjednačavanja rekorda, nedeljnu trku obeležio je i rekord koji je postavio Kimi Raikonen. Svetski šampion iz 2007. godine je na „Nirburgringu“ odvozao 323. trku, po čemu je postao rekorder, ali je i napravio veliku grešku zbog koje je kažnjen. Finac je katapultirao vozača Vilijamsa Džordža Rasela, koji je potom morao da odustane, a Kimi je kao 12. prošao kroz cilj, iza Sebastijana Fetela u Ferariju.

Hamilton na čelu generalnog plasmana sada ima 230 bodova, Botas je drugi sa 161, a Ferstapen treći sa 147.