Autor: Informer.rs

18.11.2020.

09:59

Foto:

Sport

MOMCI, KAPA DOLE! Rukometaši Metalurga putovali 80 sati do Španije, a 8 meseci nisu primili platu...

Usled pandemije koronavirusa klub nije imao drugi izbor, rukometaši su morali da putuju autobusom.

Igrači su putovali 40 sati i prešli 3.000 kilometara od Skoplja do Španije. Oni iz Skoplja pošli u subotu uveče, pa preko Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske do Španije, gde su stigli u ponedeljak popodne. Grad je inače smešten na severozapadnom delu Španije.

Meč su odigrali u utorak uveče i posle truckanja od 40 sati imali su snage da odigraju utakmicu koju su nažalost izgubili.

- Mogli samo da idemo avionom iz Beograda ili Sofije. To je bila jedina alternativa - navodi se na sajtu kluba.

Metalurg je inače desetostruki šampion svoje zemlje, ali je u teškoj finansijskoj situaciji. Igrači i trener osam meseci nisu primili platu. Bivši trener Zoran Kastratović koji je podneo ostavku pre dve nedelje  bio je na toj funkciji skoro godinu dana, a nije pimio nijednu platu. Predsednik Ademara kaže da je na toj funkciji osam godina ali da nijedan klub još nije došao u Leon autobusom, osim kluba iz Portugalije ili sa juga Francuske. Oni su za putovanje Makedonaca saznali iz medija.

- Sada su putovanja skupa, nas je put do Rusije koštalo 12.000 evra i to samo let avinom - kazao je čelnik španske ekipe, koju gostovanje u Severnoj Makedoniji očekuje u martu, ali poručuju da će ići avionom.

Bonus video