01.12.2020.

13:53

Foto:

Sport

KAČAR ODUŠEVLJEN: Pomoć države sportskim klubovima u pravo vreme!

Vlada Srbije odvojila je 1,1 milijardi dinara, koje će preko Ministarstva omladine i sporta dobiti uspešni klubovi oko 15 saveza.

- Želim da se u ime niškog sporta, javno zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na inicijativi da država pomogne sportske klubove. Još jednom dokazavši svoju veliku privrženost sportu i sportistima, predsednik je reagovao u pravom trenutku, pri kraju najteže kalendarske godine, u kojoj većina klubova nije mogla da računa na predviđenu pomoć sponzora, zbog posledica koje je pandemija virusa korona ostavila na mnoge privredne grane - istakao je Kačar.

Informer

Tekst potpisa


Sportisti iz Niša u poslednjih nekoliko godina beleže brojne dobre rezultate, kako da domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

- Niš je grad koji, odmah posle Beograda, ima najviše klubova koji ispunjavaju uslove da budu obuhvaćeni ovom pomoći. U Nišu nikada nije bilo ovoliko superligaša i učesnika evropskih takmičenja, u Nišu funkcioniše nekoliko klubova koji su aktuelni državni prvaci, ili imaju takmičare koji su pojedinačno najbolji u Srbiji. Ova pomoć države ne samo da će im pomoći da prežive ova teška vremena, već da svoj sportski put nastave uzlaznom putanjom - istakao je Kačar, koji je svakodnevno na terenu i pri ruci sportistima trećeg po veličini grada u Srbiji.