Autor: Informer.rs

22.12.2020.

15:39

Foto:

Sport

VANJA UDOVIČIĆ NA TRENINGU VATERPOLISTA! Delfini dobili bolje uslove, novi balon.../FOTO/

Tom prilikom ministar se uverio u odlične uslove za treniranje i rekreativno bavljenje sportom koji novopokriveni olimpijski bazen nudi.

Informer

 

Reč je o balonu koji se nalazi iznad bazena i pruža plivačima i vaterpolistima najbolje uslove za treninge, kao i za rekreaciju tokom cele godine.

Ministar Udovičić imao je pirliku da prisustvuje i treningu seniorske vaterpolo reprezentacije u novim, boljim uslovima. Sa njim su danas bili i Filip Filipović kapiten reprezentacije, Dejan Savić selektor, Viktor Jelenić predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Dušan Mandić, Radimir Drašović i Duško Pjetlović

Informer

 

- Posebno mi je zadovoljstvo, kao bivšem kapitenu, što sam danas na treningu seniorske vaterpolo reprezentacije koja i ovde, u novootvorenom balonu sportskog centra „Milan Gale Muškatirović”, od sada ima najbolje uslove za pripreme i trening tokom cele godine. Ovakvi projekti obezbeđuju ne samo bavljenje vrhunskim, već i rekreativnim sportom. Ministarstvo omladine i sporta će nastaviti sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu, jer ulaganje u sport je investicija za budućnost i u sportu, ali i u zdravstvenom smislu - izjavio je ministar Udovičić.

Informer

 

Balon kojim je prekriven spoljni olimpijski bazen SRPC „Milan Gale Muškatirović” dao je dodatnu vrednost tom objektu, pružajući mogućnosti da profesionalni sportisti i rekreativci imaju idealne uslove za bavljenje sportom tokom cele godine.

Predsednik VS S Viktor Jelenić rekao je da zatvoreni balon velika stvar za srpski vaterpolo, posebno u vremenu pandemije korona virusa.

Informer

 



- Uspeli smo da stavimo balon na SRPC 25. maj. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi i opštini Stari grad koji su nam to omogućili. Ovo je velika stvar za reprezentativne selekcije i za klubove u Beogradu. Znamo da je poslednji bazen u Beogradu izgrađen 1979. godine. Ovo je prvi korak i da ćemo ubrzo imati novi bazen - rekao je Jelenić.

Izabranici Dejana Savića sinoć su počeli pripreme, koje će trajati do 29. decembra i nastaviće se posle novogodišnjih praznika 3. januara.

Reprezentaciju Srbije od 8. do 10. januara čeka učešće na evropskom delu kvalifikacija Svetske lige u Debrecenu, gde će igrati za plasman od petog do osmog mesta.