26.12.2020.

19:41

Foto:

Sport

SRCE U JUNAKA! Kapa dole Andrei Lekić! Neka se Hrvati ugledaju na nju, jer ovako se postaje sportista!

Lekićeva je u razgovoru s Milanom Boškovićem rekla da se pribojavala povrede.

- Pre takve utakmice i sa takvim nabojom, ne smem da ne treniram, da ne uđem u teretanu. Moja tetiva na taj način jako teško funkcioniše. Nisam verovala da će pući, ali imala sam strah - istakla je Lekićeva.

Prema njenim rečima, posle još jednog neuspeha, ključna stvar je kontinuitet.

- Mi smo u poslednjih nekoliko godina imali mnogo selektora, za razliku od nekih reprezentacija koje promene dva selektora za 15 godina. Teško je ostvariti kontinuitet. Mi stalno tražimo rezultat, a u stvari najpre moramo uspostaviti sistem - rekla je Andrea Lekić.

Informer

Ipak, smatra da je eliminacija u prvom krugu veliki neuspeh.

- Završiti prvenstvo na takav način i bez prolaza barem u drugi krug je nešto što se teško podnosi. S druge strane, imale smo i neke potpuno realne probleme. Nije to opravdanje, ali bile smo možda malo u nehumanim uslovima na početku. Ni u snu nisam ovo očekivala. Nikada ne bih izjavila nešto iza čega ne stojim. One utakmice koje su bile na Svetskom prvenstvu u Japanu su bile fenomenalne i pokazale su da Srbija može da igra lep rukomet - smatra Lekićeva.

Ona je ponovila da smatra kako je srpski tim, na papiru, jači od Hrvatske, koja je stigla do bronzane medalje.

- Ono što je Hrvatska uradila na ovom Evropskom prvenstvu jeste neka rukometna bajka i smatra se nemogućom misijom. Da li je pomoglo to što nije bilo pritiska – ne znam, ali im skidam kapu. Borile su se kao lavice. Ja pola igračica iz reprezentacije Hrvatske nisam znala. Ali, kapa dole, sada sam ih definitivno sve upoznala - istakla je Lekićeva.

Poručila je na kraju da samo jedinstvom srpske rukometašice mogu u martu da izbore plasman na Olimpijske igre.