Autor: Informer.rs

02.01.2021.

16:04

Foto:

Sport

GRANERUD PRELETEO SVE! Norvežanin najbolji u kvalifikacijama u Austriji!

Halvor Egner Granerud je skokom od 129 metara došao do prvog mesta, a u nedelju će u prvoj seriji za plasman u drugu skakati protiv Čeha Viktora Polašeka. Skakači iz drugog plana nastavili su odlično da skaču u kvalifikacijama, a nakon Filipa Ašenvalda i Anžea Lanišeka, blizu pobede i nagrade od 5.000 evra bio je Austrijanac Danijel Huber.

Lider Svetskog kupa poslednji se pojavio na zaletištu i najdužim letom preuzeo je Huberu nagradu i poslao ga na sunarodnika Manuela Fetnera u prvoj seriji.

Marijus Lindvik, trećeplasirani iz Oberstdorfa, preskočio je Insbruk. Norvežanin nije skakao ni u Garmiš-Partenkirhenu, a norveški tim odlučio je da za njega do kraja turneje ne traži zamenu.

Informer

Tekst potpisa

Najzanimljivije parove u sutrašnjem nadmetanju u Insbruku, čiji početak je zakazan za 13.30, činiće: Jukija Sato - Rjoju Kobajaši, Štajner - Kitosaho, Cene Prevc - Haman, Domen Prevc - Lanišek, Paške - Johanson, Dešvanden - Forfang, Herl - Tande, Frojnd - Ašenvald i Aman - Gajger.

Rekorder skakaonice, Mihael Hajbok, potvrdio je da mu leži skakaonica u Insbruku. Na prva dva takmičenja u okviru turneje Četiri skakaonice jako je loše skakao, nije osvajao bodove za Svetski kup, što znači da nije bio među 30 najboljih, a u tekućoj sezoni najbolji plasman mu je četvrta pozicija na Svetskom prvenstvu u ski-letovima na Planici.

Glavno takmičenje, tačnije prva serija skokova u Insbruku na programu je u nedelju od 13.30, a po završetku direktnih duela, nakon kraće pauze, počeće druga serija.