Autor: Informer.rs

08.01.2021.

15:17

Foto:

Sport

ALEKSI PANTURO OSVOJIO ADELBODEN! Zubčić drugi!

Nakon slaloma u Zagrebu, u kojem je pored Petre Vlhove trijumfovao I Linus Štraser, skijaški karavan se podelio. U Adelbodenu je vožen prvi od dva veleslaloma za muškarce, a najbolji prvog dana bio je Aleksi Panturo.

Preneo je Panturo 97 stotinki prednosti iz prve vožnje u odnosu na Filipa Zubčića, održavao je prednost, uspeo da je uveća i za 1,04 sekunde bude brži od Hrvata. Bio je agresivan  Filip Zubčić, sjajno skijao od prve do poslednje kapije i preuzeo prvu poziciju od Aleksandera Kildea. Koliko je dominantna njegov nastup bio pokazao je semafor prilikom ulaska u cilj – 1,17 sekundi bio je brži od Aleksandera Kildea, vodećeg u tom trenutku. Ipak, Aleksi Panturo, vodeći posle prve vožnje, bio je bolji od Zubčića. Marko Odermatu je pripalo treće mesto.

Informer

Trijumf Pantura

Okupirali su Norvežani mesta u najboljih deset. Čak njih četvorica završila su među najboljih deset, ali za Norvežane nije bilo mesta na podijumu. Panturoa, Zubčića i Odermata pratili su Aleksander Kilde, Žastin Murizije, Loik Mejar, Lukas Broten, Kristijan Nestvold-Haugen, Henrik Kristofersen i Tomi Ford.

Slovenački skijaš i najveća uzdanica Žan Kranjec, odustao je od nastupa u prvom od dva veleslaloma u Adelbodenu zbog problema sa leđima.

U poretku discipline Paturo je smanjio zaostatak za Markom Odermatom. Švajcarac je još uvek vodeći, ali sada ima samo 10 bodova prednosti. Odermat je sakupio 350 bodova, Panturo 340, a Zubčić 288.

U subotu je na programu druga veleslalomska trka (prva vožnja 10.30), a za nedelju je zakazan muški slalom (prva vožnja počinje takođe u 10.30).

Skijašice su iz Zagreba produžile u austrijski Sent Anton. Odradile su treninge za spust, koji je na programu sutra od 11.45 časova, a dan kasnije od  11.30 biće vožen super dži.