Autor: Informer.rs

27.01.2021.

20:06

Foto:

Sport

UTAKMICA ZA SVA VREMENA! Drama VEKA u Egiptu! /VIDEO/

Posle ovakvog meča reči su suvišne! Danska je u polufinalu Svetskog prvenstva i nastavlja svoj pohod ka odbrani trofeja! Egipat će morati da čeka neku novu šansu da napravi iznenađenje enormnih razmera, jednostavno, sreća nije bila večeras uz afričku selekciju! Niklas Landin na golu i pobeda posle boljeg izvođenja sedmeraca za prolaz Danaca dalje - 39:38!

Informer

Moglo je sve da bude rešeno već posle regularnih 60 minuta, Egipćani su imali napad za pobedu, ali početnička greška klube domaćina Svetskog prvenstva stvorila je šansu Dancima da slave! Zadrhtala je ruka tada i Mikelu Hansenu - rukometnoj superzvezdi, te je meč otišao u produžetke...

Imali su Danci i tada priliku da sve reše, ali su želeli da čuvaju loptu, a ne napadnu gol rivala! Sudijski par je svirao pasivno, Hansen je povredio pravila igre, te je Egipat imao priliku da sa linije sedam metara dođe do novih produžetaka i uspelo je! 

Informer

Danska je u drugi produžetak morala bez najboljeg igrača i strelca deset golova na ovom meču, Hansen je zbog isključen, Egipat je imao sve u svojim rukama, ali tada na scenu izlazi Niklas Landin! Nisu uspevali izabranici Garsije Paronda da prelome meč, sjajni danski golman je sve skidao, ali je Omar Jahija uspeo da pogodi minut pred kraj utakmice.

Delovalo je da je tu stvarno kraj, ali nije bio! Ponovo je morao da se gleda VAR, delegat je reagovao i svirao penal za Dansku, jer je El Masri smetao Gidselu pri izvođenju deveterca, utakmica je otišla u penale - moralo je tako, rukometni fanatici su zaslužili još drame! 

Urkotio je Landin prvi udarac Elahmara, pogađali su svi Danci redom sve do Nilsena! Ponovo je Egipat mogao do pobede, ali je heroj nacije Ali Zein bio neprecizan! Danska je prošla u polufinale, a rukomet je ponovo pokazao da može da priredi trilere, trilere koji će zauvek ostati upamćeni!