Autor: Informer.rs

29.01.2021.

19:01

Foto:

Sport

RUKOMETNA BAJKA! Šveđanima "VISILO" učešće na Svetskom prvenstvu, a sada su u FINALU! /FOTO/

Rukomet piše najlepše bajke u sportu! Pre samo dve nedelje Šveđanima je "visilo" učešće na Svetskom prvenstvu zbog brojnih povreda i pozitivnih igrača na koronavirus, a sada su u finalu planetarnog takmičenja! Četa Glena Solberga održala je Francuskoj rukometni čas u polufinalu 32:26 (16:13) uprkos svim nedaćama koje su potresle skandinavsku selekciju! 

Informer

Bez Niklasa Ekberga, Jespera Nilsena, Andreasa Nilsona, Lukasa Nilsona, Simona Jepsona, Mikaela Aplekgrena, Linusa Arnesona i Albina Lagergrena, Šveđani su stigli do šanse da se bore za prvu zlatnu medalju posle 1999. godine kada su se takođe u Egiptu okitili najzlatnijim odličjem! 

Informer

Od početka do kraja Švedska je kontrolisala svako dešavanje na terenu! Na poluvreme otišla sa tri gola prednosti, a u drugom delu igre pregazila Francusku i overila plasman u finale gde će čekati boljeg iz duela Španije i Danske (večeras od 21 čas)! 

Informer

Ponovo se pokazalo da je figura selektora i stručnog štaba ključ uspeha! Glen Solberg je "skockao" kombinovani tim Švedske u kompaktnu celinu gde se zna ko, kada i šta radi, a rezultat je očigledan! Šveđane je do pobede predvodio Vane sa deset golova, Peterson je dodao šest, dok je kod Francuza najefikasnij bio Deskat sa pet pogodaka!