Autor: Informer.rs

09.03.2021.

16:23

Foto:

Sport

SRPKINJE SPREMNE ZA ĐER! Istorijska prilika za odlazak na Olimpijske igre!

Srpska reprezentativka Jovana Risović pred početak turnira složila se sa Draganom Cvijić da je ovo turnir karijere za mnoge od naših rukometašica. 

- Većina igračica ima velike uloge u klubovima, to baš raduje pred ovo okupljanje. Super je što dobro igramo u poslednje vreme, jer u Đeru imamo priliku života, šansu karijere. Kad pogledamo protivnike, dovoljno je reći da je Rusija aktuelni olimpijski šampion. Mađarska ima ogroman pritisak saveza i države sa izbori plasman, zbog daljeg ulaganja u rukomet. Svesne smo značaja svega ovoga, kvalitet imamo, ako budemo disale kao jedna, mislim da će rezultat doći. Samo da mi budemo zdrave i verujem da možemo do vize - rekla je Risović u intervjuu za sajt 24sedam.rs.

Informer

Borbu za Tokio izabranice Ljubomira Obradovića počinju duelom sa Ruskinjama, nakon čega sledi duel sa domaćinom, a turnir zatvaraju sa susretom sa Kazahstanom.

- Između prve dve utakmice je razlika manja od 24 sata, a taj drugi susret sa domaćinom bi mogao da bude odlučujući. Malo je nezgodan i težak taj raspored, ali ne mora ništa da znači. Ja smatram da možemo i Rusiju, koja je velesila, da savladamo. Igrale smo neke prijateljske utakmice, znamo kako funkcionišu. Vratio im se trener Trefilov, sada je u ulozi konsultanta, on im mnogo znači. Naša želja se ne dovodi u pitanje. Veliki broj igračica čeka ove Olimpijske igre, da bi posle završile karijeru, tako da će dati sve da do plasmana dođemo - zaključila je Risović.

Informer

Jovana Risović brani boje Krima, a tokom februara je protiv CSKA-a iz Moskve skupila je 26 odbrana od 45 šuteva na gol.