Autor: Informer.rs

15.03.2021.

10:36

Foto:

Sport

KOLAPS, HRVATI U ŠOKU! Rukometaši ne idu ne Olimpijske igre u Tokiju!

Hrvatska rukometna reprezentacija je  ostala bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju i to zbog spleta okolnosti koji "vatreni" nisu mogli ni da sanjaju.

U Monpeljeu se odigravao kvalifikacioni turnir, Hrvati su bili ubeđeni da su "izvadili vizu" za Tokio jer je trebalo "samo" da se desi da Francuska u nedelju uveče ne izgubi od Portugala. A Francuska je u finišu vodila i sa 28:25. Međutim, onda se desilo čudo.

Portugal je posle velikog preokreta slavio sa 29:28. Hrvatska je prethodno savladala Tunis 30:27 i bilo joj je dovoljno da Francuzi ne izgube, ali to se na iznenađenje svih nije desilo.

Informer

Domagoj DuvnjaK je bio šokiran.

- Šokantno, definitivno. Pratili smo, gledali smo. Jednostavno, nadali smo se da će Francuska pobediti. Nažalost, to se nije dogodilo. Mislim da je jednostavno sport takav. Ovom prilikom bih čestitao Portugalu koji je verovatno zasluženo prošao dalje. Mi smo odigrali dobar turnir, ne možemo sebi ništa da zamerimo. Nažalost, sreća nije ovaj put bila na našoj strani, ali nadam se da u budućnosti hoće -  rekao je Duvnjak.

Igor Karačić je ipak optimista, kaže da ovo nije kraj generacije.

- Nema tu kraja, hrvatska reprezentacija traje decenijama. Dolaze mladi, ostaju stari, mi ćemo uvek biti jaki. Sad nismo uspeli... Borili smo se i nije to kraj generacije, nego početak nove. Mladost će preuzeti odgovornost. Naravno da je to neuspeh, nismo se kvalifikovali na Olimpijske igre, ali je motiv za budućnost.