Autor: Informer.rs

28.03.2021.

18:03

Foto:

Sport

SARA SPORTSKA IKONA KANA! Zrenjaninska odbojkašica dominira u Francuskoj! /FOTO/VIDEO/

Gracioznost, šarm i lepotu, zrenjaninskih kraljica sporta, Snežane Perić i Ivane Španović, uspešno po svetu pronosi, dvadesetsedmogodišnja Sara Sakradžija, takođe rođena i odrasla u ovom gradu, odbojkašica i stožer trenutno trećeplasiranog tima u Francuskoj, Volero le Cannet.

Internacionalnu karijeru, osim Francuske, gradila je u Švajcarskoj, Poljskoj i Turskoj, a trenutno uživa u lepotama i dražima, uvek magično privlačnog Kana.

- Samo tako zvuči, trenutno je i ovde, kao i svuda u svetu, velika bojazan zbog pandemije korona., ali ne kukam, važno je da se lopta zakotrljala i da igramo odbojku - poručuje Sara Sakradžija, uz napomenu da joj je ekipa u odličnoj formi, trenutno zauzima treću poziciju u francuskoj najelitnijoj ženskoj odbojkaškoj ligi, a do kraja prvenstva ima još devet kola.

Odbojkašica rođena u Zrenjaninu, koja je karijeru počela u ekipi Klek, a sa Jedinstvom iz Stare Pazove, osvojila brojne trofeje, ističe da zbog profesionalnih obaveza, svakodnevnih napornih treninga, nema puno vremena, za opuštanje i uživanje na čuvenom suncu, po kojem je Kan, kao mondenski grad poznat.

- Zaista je malo vremena, a i trenutno korona je pokvarila predivnu sliku i utisak, da kada si u Kanu, zaista uživaš - dodaje Sara, uz napomenu da jedva čeka da se sve ovo okonča i da se pored odbojke, u slobodnim trenucima prepusti magiji prelepog Kana, u kojem je već boravila 2017. godine, kada je prvi put nastupala za ekipu Volero le Cannet.

LUNA BUDUĆA TV VODITELJKA
Mlađa sestra Luna, takođe nekada uspešna i talentovana odbojkašica, posvetila se najpre manekenstvu i modelingu, a sada uz studije, gradi karijeru tv voditeljke.

Odlične partije na poziciji primača servisa, svrstale su lepu Zrenjaninku u konkurenciju potencijalnih reprezentativki, a obzirom na ogromno internacionalno iskustvo i trenutnu formu, ona to svakako i zaslužuje.

- Nije moje da komentarišem, igram, dobro se osećam  i maksimalno sam posvećena odbojci i obavezama, a ukoliko bude poziva, rado ću se odazvati - uz prepoznatljiv i karakterističan osmeh, kaže Sara, napominjući da ne voli ništa unapred da planira, ni kada je odbojka, ali ni privatni život, u pitanju.

PORODIČNI SPORTSKI GEM
Roditelji srpske odbojkaške dive, Maca i Radomir, u mladosti su se bavili sportom, tata je bio perspektivan i vanserijski talentovan košarkaš, sa NBA potencijalom, ali spletom okolnosti i zbog učestalih povreda, nije mogao da nastavi da se profesionalno bavi sportom.

- Šampionat ulazi u završnu fazu, biće uzbudljivo i.neizvesno, a moja ekipa ima priliku da se umeša u borbu za titulu - dodaje Sara, uz potvrdu da trenutno nije zaljubljena i da nema dečka, da se zaželela roditelja, mame Mace i tate Radomira i da jedva čeka, da ih ponovo vidi, zagrli i izljubi.

Sara Sakradžija je 25. marta proslavila 27. rođendan, drugarice iz ekipe, po tradiciji spremile su joj lepu čestitku,  a prava proslava uslediće po povratku u Srbiju, kada to okolnosti dopuste.

                              Z.I.