30.05.2021.

19:22

Foto:

Sport

SREBRNO JEZERO DRUGI PUT DOMAĆIN OTVORENOG PRVENSTVA SRBIJE U TRIATLONU!

Triatlonci su se takmičili u formatu kilometar i po plivanje , 40 kilometara biciklizma i 10 km trčanja, koji je organizovan u skladu sa standardom svetski najpoznatijih trka i pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU. Pored glavne trke i ove godine organizovane su trke za pionire , kadete i seniore.

Informer

- Triatlon poslednjih godina doživljava veliku ekspanziju i spada u red najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, kako u profesionalnom tako i rekretivnom segmentu. Na ovogodišnjem Drugom prvenstvu Srbije - olimpijska distanca, prijavilo se 230 učesnika od kojih je 180 učestvovalo. Prošle godine bilo ih je ispod sto, nadamo se da će svake godine biti sve više učesnika i da ćemo mi, kako Sportski savez tako i Opština Veliko Gradište, nastojati da ovo takmičenje održimo u najbolje mogućoj organizaciji svake naredne godine - ističe Dušan Banović predsednik Sportskog svaze Opštine Veliko Gradište.

U muškoj konkurenciji, titulu najuspešnijeg triatlonaca, osvajača prvog mesta na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u olimpijskom triatlonu i apsolutni pobednik takmičenja na Srebrnom jezeru je dvadesetpetogodišnji Milan Tomin iz Novog Sada . U ženskoj konkurenciji najbolja ovogodšnja triatlonka, je devetnaestogodišnja Iva Djukić iz Beogradskog Sportikusa.

- Ovogodišnji triatlon je odlično organozovan.Poslužilo je i vreme, bilo mi je super, zadovoljna sam postignutim rezultatom i trudiću se da i sledeće godine budem još bolja - rekla je pobednica ovodgišnjeg Državnog prvenstva Srbije u konkurenciji triatlonki, Iva Djukić.

Informer

Najuspešniji u sprint triatlonu ove godine bio je Bogdan Jelača a među ženama u ovoj disciplini posebno se istakla Natalija Šešelija. Ovogodišnje Drugo otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu bila je odlična prilika za promociju kako Opštine Veliko Gradište tako i države Srbije, koja dosta ulaže u ovu turističku i sportsku destinaciju koja je na pravi način započela ovogodišnju letnju sezonu. Ovo nije bila samo promocija sporta i zabave, već i zdravog stila i načina života.

Vesna Jović