Autor: Informer.rs

05.07.2021.

21:29

Foto: rtk

Sport

Kruševac odao počast legendarnoj Veri Nikolić!

Proslevljena atletičarka i šampionka Vera Nikolić je preminula 27.juna u 73. godini, a  sahranjena je 30.juna u Aleji zaslužnih gradjana na Novom groblju u Beogradu.

- Vera Nikolić je za života postala legenda, a mi u Krušeevcu smo do noći uoči Vidovdana imali čast da prethodnih 29 godina živimo u istom gradu sa istinskom i sportskom i ljudskom legendom - rečeno je na komemoraciji u Kruševcu.

Informer

Jedina srpska seniorska svetska rekorderka u kraljici sportova i svojevremeno dvostruka prvakinja Evrope na 800 metara, Vera Nikolić – Ćasić, rodjena je 1948. godine u selu Grabovac kod Despotovca i bila je član A.K „Morava,,iz Ćuprije.

Ona je 1966. godine, sa nepunih 18 godina  osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Budimpešti, što je bila prva zlatna medalja na evropskim atletskim prvenstvima za Jugoslaviju. Bronzu je svojila na Prvenstvu Evrope u Atini 1969. godine, a zlatnu u Helsinkiju 1971. godine. Po dolasku u Kruševac, svoje dragoceno atletsko znanje prenosila je nesebičbo mladim takmičarima Atletskog kluba Kruševac.

                                                                                                                     R.B.