Autor: Informer.rs

25.07.2021.

18:03

Foto: BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/DS)

Sport

SRBIJA SE I DALJE DOBRO KOTIRA! Ovo je bilans medalja nakon drugog dana! KINA JE APSOLUTNI LIDER!

Mikec i Bogdanović dali su vetar u leđa ostalim srpskim sportistima da premaše ostvarenja od pre pet leta, kada su Olimpijske igre održane u Riju.

Tokom današnjeg dana naš olimpijski tim nije stigao do novog odličija. Nadali smo se da bi Zorana Arunović mogla putem Davora Mikeca, ali je ispala pre finalnih borbi. Kao i Jasmina Milovanović. Dalje od četvrtfinala nije mogla ni Jovana Arsić koja je veslala na 2000 metara. Nije se posrećilo ni teniserki Ivani Jorović.

Informer

 

Ipak, Srbija je na listi osvajača medalja i dalje visoko kotiirana. Trenutno, po broju osvojenih medalja, delimo deveto mesto. Tu je i Velika Britanija koja ima srebro i bronzu. Dve medalje, kao i Srbija imaju Kanada, Holandija, Brazil, Indonezija, Kineski Tajpeh. Lep uspeh. Kada je reč o kvalitativnoj listi, gde se posebno vrednuju zlatne medalje, naša zemlja je na 19. mestu.

Kina je lider kada je reč o dosadašnjem učinku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Osvojila je ova zemlja ukupno 11 medalja, od čega šest zlatnih. Slede Amerika sa deset, Rusija sa sedam medalja i Japan sa šest.

Informer

 

Domaćin takmičenja je gledajući kvalitativnu listu na drugom mestu, odmah iza Kine, a ispred Amerike. Japanski sportisti su osvojili čak pet zlatnih medalja.