Autor: Informer.rs

26.07.2021.

22:41

Foto: tanjug

Sport

IVANA, SREĆNO U TOKIJU! Španovićeva uradila NAJBOLJE pripreme! Spremna je za ZLATO!

Atletska reprezentacija Srbije krenula je put Tokija gde će učestvovati na Olimpijskim igrama.

U Tokiju je već bacačita diska Dragana Tomašević, u četvrtak putuje Ivana Španović zajedno sa trenerom, a srpski tim čine još i bacači kuge Asmir Kolašinac i Armin Sinančević i bacačica koplja Marija Vučenović. 

Informer

Sve oči uprte su u Ivanu Španović koja bi iz Japana mogla da se vrati sa medaljom. Španovićeva ističe da je radnosta što će biti u timu Srbije. 

- Presrećna sam što sam član tima Srbije i ovaj put na Olimpijskim igrama. Svima je bio veliki pritisak i tenzija oko toga da li će se Igre održati, još uvek taj pritisak oko virusa traje. Najteže je samo da ostanemo fokusirani na pripreme i na takmičenja i na podizanje forme. Ne verujem da je bilo kome bilo lako, moramo da se adaptiramo i da se fokusiramo na ono što sledi - rekla je Španovićeva za "Mondo".

Ivanino takmičenje na programu je u nedelju rano ujutru što je poseban novitet.

- Sigurno će biti drugačije, ali to je trenutak gde te apsolutno prži kortizol ("hormon stresa") i iako bi hteo da spavaš veče pre takmičenja pitanje je koliko ćeš da spavaš. Sve su to nove stvari, sa danom pauze između kvalifikacija i finala, ali idemo korak po korak - priznala je srpska lepotica. 

Informer

Tokom ove sezone imala je problema sa povredom, ali u Tokio ide spremna. 

- Ove godine bilo je bitno da se vratim u ritam takmičenja i skokova. To smo i uradili i prezadovoljnka sam i bez obzira što je semafor pokazao 6,82 i 6,88 mi znamo šta je bilo dobro i šta treba da se doradi u finalnim pripremama. Ovo su jedne od najboljih završnih priprema u karijeri i to mi je dovoljna potvrda da mogu da očekujem velike daljine. Da li su velike daljine 6,90 ili 7,00. To ne zavisi samo od mene, već i od toga kako se takmičenje otvori. Skačemo u 10 ujutru, ima dosta stvari - podvukla je Ivana Španović.