Autor: Informer.rs

27.07.2021.

08:47

Foto: reuters

Sport

SRPKINJE POKAZALE MOĆ! Odbojkašice razbile Japan u drugom kolu!

Srpkinje su na startu bile bolje od Dominikanske Republike, a protiv domaćina su upisale i drugi trijumf u Tokiju.

Japanke nisu imale nikakvo rešenje za Tijanu Bošković, koja je uništila protivnice sa 24 poena. Sledeću utakmicu, reprezentacija Srbije igra protiv potpunog autsajdera na ovim Olimpijskim igrama, selekcije Kenije. 

Informer

 

Japan je dobro otvorio meč vođstvom od 4:1. Ali, na vreme su se probudile naše devojke i poenom Tijane Bošković su došle do izjednačenja - 5:5.

Nastavila je Sebija u istom ritmu i dobrom igrom preokrenula i povela 12:9, pre svega zahvaljujuči raspoloženoj Tijana Bošković koja je već tada imaa sedam poena.

Informer

 

Ali, vratile su se Japanke istopile prednost srpskih odbojkašica i dole do egala 17:17. U draamtičnom finišu igralo se poen za poen (23:23). Tijana Bošković je bila najbolje kada je bilo najpotrebnije i vodila je Srbiju do prvog seta 25:23, najbolja odbojkašica sveta sa 15 poena je donela Srbiji prvi set.

Informer

 

Povele su  srpske odbojkašice u drugom setu  8:5, a Tijana je nastavila da gazi. Nisu anše devojek popuštale pa su povećale prednost na 17:11 i ovaj put bez drame privele set kraju - 25:15. Tijana Bošković je na kraju imala 22 poena na kontu.

Odbojkašice su u trećem setu odradile rutinski posao. Povele su Srpkinje 11:7, pa 15:9. Uspela su Japanke da se vrate u živit, uvedu ovaj set u dramatičnu završnicu ali nisu uspele da dođu do prookreta, Srokin je su dobile set i meč - 25:23, 25:16, 26:24.

Bonus video