Autor: Informer.rs

27.07.2021.

14:43

Foto: printscreen/RTS

Sport

ZLATOOOOOOOOO! Milica Mandić donela Srbiji treću medalju na Olimpijskim igrama!

Milica Mandić je u finalu pobedila Korejku Li Dabin sa 10:6, koja je 2019. godine bila prvakinja sveta u ovoj kategoriji.

Šampionka iz Londona 2012. godine, popela se na najviše pobedničko postolje i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Lepši kraj nije mogla da poželi. Zlatna medalja oko vrata i odlazak u penziju.

Ovo je treća medalja za Srbiju, prvo zlato u Tokiju. Srbija je dve medalje na Olimpijskim igrama osvojila u subotu. Tijana Bogdanović izborila  bronzu prvog dana takmičenja. Takođe, Damir Mikec je osvojio srebro u streljaštvu.

Informer

 

Odličan start imala je Milica Mandić koja je povela 5:0, udarcem u oklop dobila ja dva poena, pa tri za udarac u glavu. Do kraja rudne nije bilo promena, pa je ostalo  5:0 za Srpkinju.

Korejka nema rešenja za raspoloženu Milicu. Smanjila je Korejka na 5:1 osvojila je bod nakon našeg čelendža. Dragan Gale Jović je uručio protest, ali su arbitri posle pregledanja snimka ostali pri odluci. 

Informer

 

Potom je dva poena osvojila Korejku ali i poen za Milicu pa je bilo 6:3 na 30 sekundi do kraja druge runde.  Do kraja 1.11 nema promena vodila je Milica 6:3.

U dramatičom finišu je usledio udarac Korejke koja smanjuje na 6:4, pa onda na 6:6. Nije se predalava Milica, za udarac rukom dobila je poena za 7:6, a na kraju  došla do velike do pobede od 10:6 i zlatne medalje.

Informer

 

Milica Mandić je u borbi za medalju prvo savladala Fejt Ogalo iz Kenije, pa Poljakinju Aleksandru Kovalčuk, u finalu posle fenomenalnog finiša borbe naše tekvondoke bilo 7:5 protiv Francuskinje Altree Lorin! 

Bonus video