Autor: Informer.rs

27.07.2021.

17:19

Foto: reuters

Sport

NIKADA BOLJI POČETAK IGARA ZA SRBIJU! Izjednačen broj MEDALJA iz Pekinga, na redu je LONDON!

Srbija je među 15 najboljih država sveta po broju medalja! Damir Mikec, Tijana Bogdanović i Milica Mandić doneli su odličja našoj zemlji, te je posle samo četiri dana srušen broj osvojenih odličja iz Pekinga! 

Informer

Tada smo imali 92 olimpijca, a Igre u Kini završili smo sa jednim srebrom i dve bronze. Čavić je u trci na 100 metara "delfin" uzeo srebro, dok su Novak Đoković i vaterpolisti osvojili bronze. 

Četiri godine kasnije u Londonu smo stigli do četiri medalje! Tada je Milica Mandić izela zlato, Ivana Maksimović je osvojila srebro u streljaštvu, bronza je pripala Andriji Zlatiću, a odličje su ponovo uzeli i vaterpolisti, te je London sledeći na meti! 

Informer

Poslednje igre u Riju donele su osam medalja! Štefanek i vaterpolisti zlato, Tijana Bogdanović, Marko Tomićević i Mlienko Zorić, ženska odbojkaška reprezentacija, muška i ženska košarkaška srebro, dok je Ivana Španović stigla do bronze! 

Neki od tih sportista ponovo su u centru pažnje! Vaterpolisti mogu do medalje, košarkašice i odbojkašice takođe, Ivana Španović sutra putuje u Tokio, a tu su i basketaši koji su prvu fazu završili bez poraza! 

Informer