Autor: Informer.rs

29.07.2021.

18:47

Foto: tanjug

Sport

ODREĐENE NORME ZA ATLETIČARE! Ivana i Armin FAVORITI za FINALE!

Čast da otvori srpski program imaće Dragana Tomašević u bacanju diska 31. jula! Ipak, kako su danas određene norme za finale, čini se da je Tomaševićeva najdalja od uspeha. 

Informer

Norma za finale je okruglo 64 metra, a njeno najbolje bacanje ove godine je 60,26 metra ostvareno u Zagrebu 15. maja. 

Prvog dana će na podijum izaći i Ivana Španović, favorit za medalju među srpskim atletičarima. U skoku u dalj norma za prolaz u finale je 6,78, a Ivana je ove sezone već nekoliko puta uspevala to da nadmaši. 

Informer

Najbolji ovosezonski rezultat ostvarila je na mitingu Dijamatske lige u Stokholmu 4. jula u okviru priprema za Olimpijske igre. 

Bacačica koplja Marija Vučenović svoj takmičarski dan će imati 3. jula. Norma u njenoj disciplini je 63 metra, a ona je ove godine najviše dobacila 62,25 u Splitu početkom maja. Dakle, Vučenovićeva je na granici. 

Informer

Od muškaraca u Tokio su otišla samo dvojica bacača kugle i oni će trećeg dana avgusta da stanu u krug za bacanje. I Armin Sinančević i Asmir Kolašinac ove godine su uspeli da prebace normu koja je zacrtana za finale - 21,20.

Informer

Sinančević je na mitingu u Baru bacio je kuglu 21,88 metara što je osmi najbolji rezultat na svetu ove godine, dok je Kolašinac ostvario normu hicem 21,31 metar na stadionu Partizana u poslednji čas.