Autor: Informer.rs

30.07.2021.

12:13

Foto: tanjug

Sport

BASKETAŠI DONELI BRONZU U SRBIJU! Medalja je uspeh, ali zaslužili smo finale! Nadamo se Parizu!

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" danas su stigli bronzani basketaši u sastavu Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić i Dejan Majstorović.

Momci su do bronzanog odličja u Tokiju stigli nakon trijumfa nad Belgijom u meču za treće mesto. Prethodno su u polufinalu poraženi od sportista Ruskog olimpijskog komiteta, a da žal bude veća, imali su stoodstotan učinak u grupnoj fazi takmičenja.

Informer

 

Osvajačima bronzane medalje pripašće po 50.000 evra, kako je rečeno u Vladi Srbije.

Na aerodromu su ih dočekali porodica i prijatelji, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić, pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovicić i mediji.

- Mislim da smo odigrali dobro 90 odsto turnira. Kada smo ušli u ritam išlo je sve kako treba, sve do polufinala. To je bila jedna od najgorih utakmica koje smo odigrali u karijeri. Posle smo se skupili i pokazali karakter - rekao je Mihailo Vasić.

Informer

 

Aleksandar Ratkov se nada ulešću na Olimpijskim igrama u Parizu za tri godine.

- Utisci su odlični. Mislim da smo napravili veliku stvar. Finale koje nismo igrali, a toliko smo želeli, uticalo je na celokupnu sliku. Sada ostaje da odemo korak dalje, nadam se u Parizu - dodao je Aleksandar Ratkov.

Selektor Goran Vojkić je takodje rekao da je medalja veliki uspeh.

- Medalja kao medalja je veliku uspeh. Ali, ostaje velika žal. Zaslužili smo da igramo bar finale. Jedna loša utakmica nas je delila od toga - rekao je selektor basketaša.

Novinari su selektora pitali da li je Dušan Domović Bulut završio reprezentativnu karijeru.

- Činjenica je da je zatvorio ciklus. Učestvovao je od prvog takmičenja. Videćemo, zavisi. Ima 35 godina, u oktobru će napuniti 36. Mislim da neće odustati od baskta, ali videćemo u kakvoj će biti formi za predstojeća takmičenja -  rekao je Vojkić o Bulutu, koji se nije vratio sa timom u Beograd, pošto je otišao u SAD.

Informer

 

Basketaši Srbije su ostvarili sve pobede u grupnoj fazi, ali su potom iznenadjujuće poraženi od Rusije u polufinalu. Posle toga su smogli snage i pobedili Belgiju u meču za treće mesto.

Prvu olimpijsku medalju u basketu za Srbiju osvojili su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.

Bonus video