Autor: Informer.rs

30.07.2021.

18:19

Foto: Tanjug

Sport

LIDER PRETRPEO PRVI PORAZ! Francuzi OČITALI LEKCIJU Rusima!

Poslednji odbojkaški duel sedmog dana Olimpijskih igara u Tokiju doneo je podvig Francuza koji su savladali Rusiju 3:1 (25:,21, 20:25, 25:17, 25:20) i gotovo sigurno izborili narednu fazu takmičenja!

Rusi su bili do sada izvanredni i oduševilu su sve savladavši Argentinu, SAD i Brazil i izgubivši samo dva seta, ipak sjajni Francuzi  su napravili značajan korak ka četvrtfinalu.

Informer

 

Odličan u redovima Francuske bio je Žan Parti sa 20 poena, dok je tri manje postigao Trevor Kleveno. Na drugoj strani najzapaženiji je bio Maksim Mihailov sa 15 poena, ali učinak iskusnog Rusa nije bio dovoljan da donese i četvrtu pobedu lideru Gruupe B.

Informer

 

Rusi pred poslednji duel uoči četvrtfinala sve konce imaju u svojim rukama s obzirom na to da će ukoliko savladaju Tunis uz najviše jedan izgubljeni set zadržati lidersku poziciju bez obzira na ostale rezultate. Franzuci će u poslednjem duelu u grupi odmeriti snage sa Brazilom, 1. avgusta, a potom će pretiti rasplet na susretu SAD - Argentina od kojeg im zavisi plasman.