Autor: Informer.rs

02.08.2021.

05:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

SUROVE ODBOJKAŠICE SRBIJE! Razbijena Koreja, sad čekaju rivala za četvrtfinale!

Srpski tim je pobedom potvrdio drugo mesto u grupi (skor 4-1) i čeka rivala u četvrtfinalu, a to će biti trećeplasirana ekipa iz B grupe.

Čekaju sada rasplet u grupi B nakon kog će znati ime rivala u nokaut fazi. Srbija će igrati protiv trećeg tima grupe, a na tom mestu takmičenje mogu da završe Italija, Rusija, SAD i Turska.

Informer

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 13 poena, Milena Rašić je imala 12, Bojana Milenković devet, a po osam Bianka Buša i Mina Popović.

Kod azijske selekcije najbolja je bila Jeong Kun Kim sa devet, koja je praktično jedina odskočila.

Furiozan početak meča doneo je Srpkinjama prednost od 9:3, što je razlika koja se manje-više održavala na snazi sve do kraja utakmice setan koji su naše devojke dobile 25:18.

Informer

 

Korejke su krenule motivisanije u drugom setu i povele 4:1, ali su naše devojke brzo preokrenule, polovinom setab stekle lepu prednost, što rivalke nisu uspele da stignu do kraja seta.

U trećem su odbojkašice Srbije rutinski odradile posao, povele su sa 11:6, a prednost je narasla na velikih 16:8 i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom ovaj set okončati.