Autor: Informer.rs

04.08.2021.

13:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRBIJA IMA NOVU BRONZU! Zurab Datunašvili razbio Hrvata i doneo našoj zemlji šestu medalju! /FOTO/

Sjajan dan za srpski sport! Posle pobeda košarkašica, odbojkašica i vaterpolista i plasmana u polufinale, srpski rvač Zurab Datunašvili doneo je novu, šestu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prebio je Zurab Hrvata Ivan Hukleka rezultatom 6:1! Tako je Srbija osvojila šestu medalju na ovim Igrama u Tokiju, a četvrtu bronzanu.

Informer

 

Isto odličje je osvojila Tijana Bogdanović, Milenko Sebić u streljaštvu i srpski basketaši, Damir Mikec osvojio je srebro, a Milica Mandić bronzu.

Trostruki prvak Evrope Zurab Datunašvili sada se okiti bronzanom olimpijskom medaljom. Sačekao je grešku rivala već u prvoj rundi, obrisao patos sa njim i spoel niza dobrih akcija stigao do prednosti od 6:0. 

Informer

 

U drugoj rundi je dobio samo jedan kazneni poen zbog pasivnosti, ali nije dozvolio Hukleku da uzvrati udarac. Vreme je prolazilo, a hrvatski rvač nije mogao da pronađe rešenje za Datunašvilija.

Kao je vreme odmicalo bilo je jasno da će Srbija stići do šeste medalje, odnosno do četvrte bronze. Datunašvili je zaokružio sjajan dan za naše sportiste na Olimpijskim igrama u Tokiju

Informer

UŽIVO

Poveo je Zurab Datunašvili sa 6:0 protiv rvača iz Hrvatke posle sjajne tri akcije i obaranja. Nije uspeo Hrvat da uzvati do kraja prve runde koja je pripala našem rvaču sa 6:0.

Zbog pasivnosti Zuraba jedan poen dobio je Ivan Huklek. Trenutno je 6:1. Ne može Hrvat ništa našem rvaču.

Gruzijanac koji se takmiči pod srpskom trobojkom donosi Srbiji medalju. 

Bonus video