Autor: Informer.rs

05.08.2021.

00:06

Foto: reuters/beta/oks

Sport

SRBIJA MOŽE DA SRUŠI REKORD IZ RIJA! Evo koliko fali NAŠIM SPORTISTIMA!

Ipak, ako se gleda poredak po ukupnom broju medalja, onda je naša zemlja na 27. poziciji.

Nadali smo se medaljama Novaka Đokovića i Ivane Španović, ali dobili smo i neke neočekivane heroje! Srbija je premašila rezultat koji je imala u Pekingu, kada je prvi put nastupila samostalna po razdruživanju sa Crnom Gorom. Tada su osvojene tri medalje: srebro plivača Milorada Čavića i bronze tenisera Novaka Đokovića i vaterpolista.

Informer

 

Naša zemlja je takođe bolja u Tokiju nego što je bila u Londonu 2012. Tada su se okitili zlatom Milica Mandić, srebrom  Ivana Maksimović i bronzom vaterpolisti i strelac Andrije Zlatić! Ipak, u Japanu trenutno imamo slabiji bilans nego što smo imali u Rio de Žaneiru 2016. godine. To je definitivno bila najuspešnija olimpijska godina za Srbiju u istoriji sa osam osvojenih medalja. Zlatom su doneli u Srbiju rvač Davor Štefanek, srebro tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, kajakaški dvojac Marko Tomićević/Milenko Zorić, odbojkašice i košarkaši, dok su bronze osvojile košarkašice i atletičarka Ivana Španović!

Informer

 

Ipak, još postoje realne šanse da srpski sportisti nadmaše sve! Sjajan dan je iza nas! U konkurenciji za medalje su ostali odbojkašice, košarkašice i vaterpolisti, koji su stigli svi u polufinale.

Informer

Jovana Preković (levo)

Takođe Jovana Preković, svetska i evropska šampionka u karateu, na tatami ide 6. avgusta. Jovana je jedna od najboljih karatiskinja koje je Srbija ikada imala, ali je ona to u svojoj kategoriji, a na Olimpijskim igrama biće spojene dve, pa je čeka paklen posao!  Kajakaš Strahinja Stefanovića će uskoro veslati polufinale na 200 metara! Takođe i Armin Sinančević će bacati kuglu u finalu, kao i Milica Novaković!

2.30 - K1 200 metara - Strahinja Stefanović
3.19 - K1 500 metara - Milica Novaković 
4.05 - atletika, bacanje kugle - Armin Sinančević