Autor: Informer.rs

05.08.2021.

12:11

Foto: reuters

Sport

NOVI SKANDAL U TOKIJU! On ima "super krampone" na patikama! /FOTO/

Karsten Varholm, novi olimpijski šampion na 400 s preponama, je protiv patika  sa posebnim kramponima. Njegov rival Rei Bendžamin je trčao u njima, a Norvežanin je rekao da je osvajač srebra "imao na patikama nešto što on mrzi".

Varholm koji je trčao u običnim patikama, uspeo je i tako da obori sopstveni svetski rekord i stigne na cilj u vremenu 45,94.

Informer

 

- Ovo uništaba kredibilitet sporta. Ne vidim zašto bi stavili tako nešto na patike. Mislim da je to s*anje - oštar je bio osvajač zlatne medalje na utrci 400 metara s preponama.

Leteo je stazom Norvežanin, slavio s vremenom 45.94 što je čak 76 stotinki brže od prošlog rekorda, a valja spomenut da je trčao brže od 23 olimpijca na istoj udaljenosti koji su se dan pre takmičili samo bez prepona.

Informer

 

Neki sportisti koriste "sivu zonu" i napredak tehnologije kako bi poboljšali svoje performanse. Od plivačkog odela Majkla Felpsa koje je pomoglo ionako neverovatnom plivaču, preko kinezio traka na danskim biciklistima, pa sve do krampona na patikama. 

Proizvođač opereme stavio je i male mehuriće zraka na đon patika kod "bodlji", koji Amerikancu omogućuju bolji odskok. 

Informer

 

- Govori se da je do staze, do patika... Nosim različite patike  i dalje trčim brzo. Stvarno nije do toga. Mislim, ima nekog uticaja, ali nemojte me pogrešno shvatiti, lepo je imati dobru stazu i kažem vam da niko neće ponoviti ovo što smo mi napravili ovde - rekao je Bendžamin.

Bonus video