Autor: Informer.rs

06.08.2021.

07:26 >> 06:23

Foto: tanug/ap

Sport

ODBOJKAŠICE BEZ FINALA, BORIĆE SE ZA BRONZU! Srpkinje ništa nisu mogle Amerikankama! /FOTO/

Srpkinje nisu ličile na sebe, ništa im nije polazilo za rukom, grešile su, poklanjale poene protivnicama...

S druge strane Amerikanke su igrale savršeno, kao u transu, ubacile su u mašinu od prvog poena i nisu stale do kraja meča.

Našim devojkama sada preostaje borba za medalju, ali bronzanu, videćemo da li protiv Brazila ili Južne Koreje.  Meč za bronzu je u noći između subote i nedelje, od 02:00 po našem vremenu.

Informer

 

Loše je počeo set za naše devojke. Amerikanke su od starta krenule agresivno, posle 2:0 za nas napravile seriju 5:0 i preokrenule na 5:2.

Držale su se nekako naše devojke na dva, tri poena minusa do nove serije protivnica od 5:0 kada su se odlepile i povele 14:9, a potom 18:12. Nisu Srpkinje mogle to da stignu. U finišu seta su naprevile seriju od 4:0 i prišle na 19:24, ali set je na kraju pripao Amerikankama 25:19.

Ništa nije polazilo za rukom našim devojkama. Loš je bio seris,  mnogo su grešile i poklanjale poene, protivnice to koristile pa su se u drugom setu odlepile na 11:7. Prijem servisa nam je bio najveći problem, pokušao je i selektor da smiri odbojkašice, da im kaže da uživaju, odigraju dobar meč, da ne misle na polufinale.

Informer

 

Ali, šta god bi pokušale, Amerikanke su igrale kao u transu i imale rešenje. Pobegle su na 23:14, a onda iskoristile meč loptu za drugi set - 25:15.

U odlučujućem setu su se izabranice selektora Terzića vratile posle "-5" - 2:7. Napravile su seriju od 3:0 onda prišle na 7:8. Međutim, odbile su Amerikanke nalet, odlepile se na 12:8. Uspele su naše odbojkašice opet da se vrate, ali nikako da dođu do izjednačenja i preokreta. Amerikanke su čuvale vođstvo i na kraju ubedljivo slaville sa 3:0.

Informer

 

 

TOK MEČA

Treći set

Imaju meč loptu Amerikanke, prvu ne koriste, ali drugu šansu pratvraju u pobedu i idu u finale - 3:0

Ajmo devojke! Srbija prilazi na "-1" - 21:22. Ipak smeč s druge strane vode protivnice 23:21.

Bore se naše devojke, ali ne mogu ništa raspoloženim Amerikankama, koje igraju savršeno danas.

Serija Srbije posle predaha 0d 3:0, prilazimo na 19:21,pa odmor traže Amerikanke. 

Nova min serija Amerikanki koje vode 20:15 i nadomak su seta i pobede.Posle nove serije grešaka naših odbojkašica selektor Terzić je zatražio tajm-aut.

Šteta! Taman priđemo, ali nikako da izjednačimo! Amerikanke vode 15:13. Sada naša greška, Amerikanke igraju savršeno vode 16:13, Terzić traži tajm-aut.

Čuvaju prednost protivnice, ali su konačno počele da greše. Srbija prilazi na 10:12. Pokušavaju sve naše odbojkašice, bore se, prilaze na 12:13.

Neeeee! Amerikanke su neverovatne, uporne, ne odustaju, ginu za svaku loptu. Opet imaju tri poena više- 11:8.

Informer

 

Bravo devojke, tri vezana poena i vraća se Srbija u set - 5:7. Sada smo se dobro odbranili, pa je proradila Tijana Boškovića i prilazimo na +1 - 7:8.

Muče nas servisom Amerikanke od starta meča i ne popuštaju, 2:7.

Neverovatno! Kao da su uključene u struju Amerikanke, melju, ne greše i već vode 5:2 u trećem setu.

Moraju Srpkinje da se probude i dobiju ovaj set! Ajmooo!

Informer

 

Drugi set

Nova serija protivnica koje stižu do set lopte i odmah koriste prvu priliku, dobijaju set sa 25:15 i vode 2:0 u meču.

Opet su Amerikanke ubacile u brzinu i pobegle na 17:12. Prijem servisa nam je najveći problem, s druge strane protivnice briljiraju i idu na 20:14.

Sjajan blok Tijane, dva poena u nizu naših odbojkašica i prilaze na 10:12. Amerikanke igraju kao u transu. Taman priđemo, a one naprave seriju i pobegnu, vode 15:11.

Informer

 

Održavaju prednost Amerikanke, ništa ne ide našim odbojkašicama ni u drugom setu, s druge strane protivnice sve stižu. 

- Hajde, opuštanje... Tvrdi smo. Imamo ih bez problema, samo da radimo one naše stvari - smirenim glasom rekoa je Terzić devojkama.

Održavaju Amerikanke prednost vode 9:6. Konačno greše, ali i naše devojke , već su poklonile Amerikankama šest poena. Gube Srpkinje 7:11.

Informer

 

Igra se sada poen za poen, pa su Amerikanke povele 6:4. Vezala je Srbija dve servis greške i Amerikanke sada imaju tri poena više 8:5.

Poen za Srbiju sjajan napad Tijane Bošković, pa greška Amerikanki za 2:3, a Tijana poravnava na 3:3.

Bled početak i drugog seta. Tijana Bošković zaustavljena u napadu na startu drugog seta, ekspresno idu Amerikanke na 3:0.

Informer

 

Prvi set

Vode Amerikanke 21:13, izgubljen je ovaj set. Povećavaju vođstvo i sada vode 23:15, uzaludan je svaki pokušaj naših devojaka. Ali, vezale su devojke tri poena i smanjile rezulta na 18:24. Amerikanke traže tajm-aut. Kraj, prvi set ipak dobijaju Amerikanke sa 25:19.

Ovo je baš za brigu, odlepile su se Amerikane, koje vode 16:10. Terzić traži tajm-aut. Konačno, dva vezana poena za nas i sada je 12:16. Međutim, odmah uzvraćaju Amerikanke koje sjajno serviraju sa tri vezana poena za 12:19.

Informer

 

Nina Popović prekida seriju Amerikanki - 9:13. Mišel je nezaustavljiva, ima šest poena, ali s druge strane opet prolazi Nina, ali smo i dalje na minus 4 - 10:14.

Dobro je, zaustavile su naše devojke seriju Amerikanki sa dva vezana poena i smanjile na 4:5.  Ali, drže prednost protivnice koje vode 8:5. Uzvarćaju Rašić i Milenković i Srbija je na 8:9. Odlično igraju Amerikanke, opet su napravile seriju od 4:0 i sada vode 13:8.

Tijana Bošković je otvorila meč sa dva poena, ali preokreću Amerikanke na 4:2. Pet vezanih poena Amerikanki za 5:2 i Terzić traži tajm-aut.

Informer

Devojke izlaze na teren! "Bože, pravde" u Tokiju...

05.05 - Obojkašice SAD su prve na svetskoj rang listi, pre dva meseca osvojile su Ligu nacija, ali to nimalo ne plaši naše dame.

05.05 - Naše devojke će u reprizi polufinalnog epskog duela iz Rija  ponovo odmeriti snage sa Amerikom.

05.00 - Budite uz Informer.rs i pratite polufinalni meč između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Bonus video