Autor: Informer.rs

06.08.2021.

07:42

Foto: reuters

Sport

SRBIJA IMA NOVU MEDALJU! Nemilosrdna Jovana Preković u polufinalu, juri zlato!

Srpska karatistkinja Jovana Prekovi, kako nema meča za treće mesto, donela je Srbiji sedmu medalju na ovim Olimpijskim igrama.

Jovana je uspela da se plasira u polufinale sa sve tri pobede u grupi. Rivalke su padale redom pred nemilosrdnom Srpkinjom.  U prvom meču je pala Marokanka Sadini Bitsamsa 3:1, u drugom Peruanka Aleksandra Grande sa 1:0. U trećem meču Jovana je dobila Serogine  6:4 posle dva preokreta.

Meč sa Đanom Lofti iz Egipta bio je najneizvesniji, ali je Jovana osigurana pobeda za perfektan skor pred polufinale!

Borba za zlato počinje u 13 časova!

Informer

 

Otvorila je Jovana samouvereno  Olimpijske igre. Srpka karatistkinja je u prvom kolu grupne faze bila bolja od Marokanke Sadini Bitsam. Preokrenula je  rezultat na nekoliko sekundi do kraja, iponom je osvojila tri boda i upisala pobedu - 3:1.

Marokanka je povela 17 sekundi do kraja, kada je Sadini osvojila prvi poen jukom. Primorana je Jovana bila da krene  na sve ili ništa. Čekala je pravi trenutak za napad i mavaši gerijem došla je do ipona.

Potom je Jovana upisla i drugi trijumf. Pobedila je Aleksandru Grand 1:0 i tako napravila još jedan korak ka polufinalu. 

Rivalka u narednom kolu bila joj je Ukrajinka Anita Serogina. Srpkinja je upisala Juko i stigla do prvog poena, a karatistkinja Ukrajine nije imala rešenje. 

Srpkinja je povela 3:0. Ali,Ukrajinka je napravila četiri poena izuzetno brzo stigla do 4:3. Međutim, neverovatna Jovana je pokazal zašto je najbolja, osvaja tri boda (ipon) i stiže do 6:4, pobede i polufinala.

Informer

3.meč

U poslednjem meču grupne faze protiv Đane Lofti biće odlučeno s koje će pozicije u borbe za medalje.

Obezbeđena je bronza, ali Jovana želi zlato!

Ukrajinka Anita Serogina bila je treća prepreka Jovani. Gubila je naša karatistkinja sa 3:4. Ukrajinka je uzvratila nakon što je Jovana povela 3:0. Ali Srpkinja je preokrenula na 6:4 izdržala je do kraja i plasirala se u polufinale. 

2. meč

Jovana Preković je i u drugom kolu zabeležila trijumf Pobedila je Aleksandru Grand 1:0 i tako napravila još jedan korak ka polufinalu.

Rivalka u narednom kolu biće joj Ukrajinka Anita Serogina.

Informer

 

1. meč

Počeo je Jovanin meč, a poen dobija Marokanka u finišu rune. Međutim, Srpkinja odmah uzvraća devet sekundi pre kraja mavaši gerijem za ipon i trijumf od 3:1. Sledeći rival Jovane koja je slobodna u 2. kolu, biće Peruanka Aleksandra Grande koja je u 1. kolu izgubila od Ukrajinke Anite Serogine 1:6.

05.45 - Jovana bi Srbiji mogla da donese sedmu medalju na Olimpijskim igrama

05.13 - Peruanka Grande je najiskusnija, a 31-godišnja karatistkinja dolazi kao šampionka Panameričkih igara, a 2017. je osvojila Svetske igre. Tu je i Ukrajinka Serigina, evropska šampionka iz 2013, trostruka bronzana sa EP i treća sa Svetskog prvenstva 2016. Prekovićeva ju je pobedila u finalu EP u maju ove godine 2:0.


05.11 - Egipćanka Faruk je bila šampionka sveta 2014. i 2016, dok Marokanka Sadini stiže na OI kao najbolja afrička karatistkinja. Jovana je savladala Egipćanku 5:0 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2018.

05.10 - Pratite uz Informer.rs borbe naše Jovane Preković.

Bonus video