Autor: Informer.rs

06.08.2021.

09:08

Foto: Reuters

Sport

MAJA OGNJENOVIĆ TUŽNA, SLOMLJENA! Bilo je mučenje, koliko god smo verovale...

Srbija je bila nemoćna protiv raspoloženih Amerikanki, pa će igrati za bronzanu medalju.

- Ne mogu da kažem da nije bilo energije, ali mislim da je taj neki strah od važnosti utakmice presudio da na terenu budemo mnogo ukočene i stegnute. Samim tim nije išao servis jer se stegla ruka. Onda ne postoje pravci napada, koji su postojali, bile smo u grču... To je bilo lako da se vidi. Taj strah je po mom mišljenju opravdan. Kad se igra polufinale, ne može niko da me ubedi da neka ekipa odigra skroz opušteno - kazao je za Mozzartsport Maja Ognjenović.

Informer

 

Ja sam tužna i meni je krivo -  izgovorila je pa zastala, a onda nastavila.

- Izvinite stvarno... Krivo mi je jer smo pričali mnogo o Americi, koja nije ona što je bila. One su uvek jake i imaju sistem, ali ovo nije ekipa od pre nekoliko godina. Zbog toga mi je dodatno žao. Definitivno nema tamo ne znam kakvih napadača kao što je to bio slučaj ranije. Ubedljivo su nas pobedile. Bar da smo set uzele, pa bi nas možda vratio i igru. Koliko god u tom trećem da smo bile blizu, nije to bilo to. Nego na silu, jurimo ih ceo set, dva poena, onda kad smo blizu malo fali...

Informer

 

- Desile su im se i te dve povrede, koliko su ih možda omele, ali se kasnije ispostavilo da nisu. Za tim ostaje žal. Malo nam je falilo... Da smo bile 60 odsto kao protiv Italijanki, mislim da ne bi imale šansu".

Približavao se kraj trećeg seta, Maji su se već caklile oči... 

- Mislim da je Terza verovao, rekao nam je da nije izgubljeno iako je u tom trenutku bilo 20:15. Ja sam stvarno verovala da nije izgubljeno, jer smo hiljadu puta pokazivale da možemo da stignemo velike razlike. Ali, bilo je mučenje, koliko god smo verovale, one su danas bile mnogo dominantnije.

Informer

 

Sada predstoji borba za bronzannu medalju.

- Terza nam je na početku rekao da je ovo utakmica od velikog značaja, ali da sa druge strane ne smemo da upadamo u depresivna stanja, zato što nas čeka za dva dana još važniji meč. I da smo pobedile, najbitniji okršaj bi opet bio na programu prekosutra. Nadam se da ćemo uspeti da se oporavimo, jer ovakvi porazi, pogotovo kad je 3:0, nisu prijatni. Ja sam odmah rekla bilo koja medalja da je uspeh. Bronzu smatram dobrim rezultatom.