Autor: Informer.rs

08.08.2021.

11:21

Foto: AP/Photo

Sport

NAJUSPEŠNIJE OLIMPIJSKE IGRE SRBIJE! Kapa dole! U Tokiju su pali svi rekordi!

Ali, ne samo to! Ovo su najuspešnije Igre za Srbiju, otkako smo samostalna država!

Srbija je osvojila devet medalja, a tačku su stavili vaterpolisti koji su pobeduili Grke u finalu. Rekord su oborile naše sjajne odbojkašice, koje su pobedile Južnu Koreju (3:0) i donele Srbiji bronzu i istorijsku devetu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na Olimpjskim igrama u Londonu naša zemlja je osvojila četiri medalje, a četiri godine ranije u Pekingu tri, a samo dve u Atini. 

Sada, u Tokiju, naši sportisti su osvojili koliko u Pekingu, Atini i Londonu zajedno.

Informer

 

U Tokiju je Milica Mandić osvojila zlatnu medalju u tekvonodu u kategoriji 67+ kilograma, to je bilo prvo zlato za Srbiju u Tokiju.

Dugo smo čekali na novo, ali je vredelo. Karatistkinja Jovana Preković je ušla u istoriju, na prvom takmičenju u karateu na Oi osvojila je najsjajanije odličje.

Srebro je Srbiji doneo Damir Mikec u u disciplini 50 metara vazdušni pištolj, a bronzanu medalju baksetaši, Tijana Bogdanović u tekvondou u kategoriji do 48 kilograma, rvač Zurab Datunašvili u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma, strelac Milenko Sebić  u disciplini 50 metara puška trostav i odbojkašice Srbije. Vaterpolisti su pobedili Grke i na najsjajniji način stavili tačku na Igre u Tokiju.

Informer